Siirry suoraan sisältöön

Ammatillinen kasvu ja kehittyminen (3 op)

Toteutuksen tunnus: TK00GB63-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.04.2024 - 01.05.2024

Ajoitus

02.05.2024 - 22.11.2024

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Täydennyskoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Täydennyskoulutus

Opettaja

  • Maria Maljanen
  • Erja Kyllönen

Ryhmät

  • 24KPSYFYE
    Psykofyysisen fysioterapian täydennyskoulutus

Tavoitteet (OJ)

Ennakko- ja reflektiotehtävät 1 op

Koulutukseen sisältyy ennakkotehtävä, joka käynnistää oman henkilökohtaisen oppimisprosessin. Siinä opiskelija pohtii ihmis- ja oppimiskäsityksestä käsitteleviin lähteisiin viitaten omaa ihmis- ja oppimiskäsitystään ja sitä mikä merkitys niillä on fysioterapeutin työssä. Ennakkotehtävänä on myös pohtia itseään ammattilaisena ja ihmisenä ja tämän pohjalta valmistella lyhyt esittely itsestä
ensimmäiselle lähijaksolle. Opiskelijoiden esittäytymiset käynnistävät koulutuksen yhteisöllisen ryhmäprosessin, joka tukee opiskelijan omaa henkilökohtaista oppimisprosessia ja ammattilista kasvua ja kehittymistä.

Koulutuksen lopussa opiskelija työstää yhteenvetävän reflektiotehtävän, jossa pohtii omaa ammatillista kasvuaan, kehotietoisuuden kehittymistään ja oppimistaan vapaamuotoisesti.

Kehotietoisuusharjoittelu 1 op

Psykofyysiseen fysioterapiaan erikoistuneen fysioterapeutin ammatillinen osaaminen perustuu oman kehollisuuden tunnistamiseen, tiedostamiseen ja kehittämiseen. Kehotietoisuusharjoittelu kehittää itsetuntemusta, läsnäoloa ja säätelykykyä, jotka ovat keskeisiä vuorovaikutustyön ammattilaisen taitoja. Koulutuksen aikana opiskelija toteuttaa itsenäisesti vähintään 30 tuntia valitsemaansa
kehotietoisuusharjoittelua ja raportoi ja reflektoi siitä koulutuksen lopuksi reflektiotehtävässään. Opiskelija saa kehotietoisuusharjoitteluun ideoita ja virikkeitä lähijaksoilla tehdyistä kokemuksellisista harjoitteista.

Työelämätutustuminen 1 op

Opiskelijat järjestävät itselleen oman mielenkiintonsa mukaan työelämätutustumiskäyntejä syventääkseen ymmärrystään psykofyysisen fysioterapian käytännöstä ja/tai käyttävät psykofyysisen fysioterapian lähestymistapaa suunnitelmallisesti omassa työssään.

Arviointiasteikko

0-5