Siirry suoraan sisältöön

Johdatus yrittäjyyteen (5 op)

Toteutuksen tunnus: NN00FA93-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.01.2024 - 31.07.2024

Ajoitus

29.01.2024 - 31.07.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

HUBS

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 300

Opettaja

  • Sanna Tahlo
  • Ilkka Piiroinen

Vastuuhenkilö

Sanna Tahlo

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson aikana perehdyt yrittäjyyden perusperiaatteisiin, käsitteisiin ja yrittäjyydessä tarvittaviin taitoihin. Opit kestävästä yrittäjyydestä ja ideoiden hyödyntämisestä liiketoiminnassa, työelämän muutoksesta, yrittämisen haasteista ja erilaisista yrittäjyyden tavoista. Kurssi koostuu eri alojen yrittäjyystarinoista ja oppimistehtävistä. Johdatus yrittäjyyteen on verkkototeutus ja tarjolla periodiaikatauluista riippumatta.

Jakson suoritettuasi:
- ymmärrät yrittäjyyden moninaisia ilmiöitä ja yrittäjyydessä tarvittavia taitoja
- osaat kuvata eri yritysmuotoja
- tunnistat kestävän yrittäjyyden keskeiset osaamisalueet
- ymmärrät liikeidean kehittämiseen sekä yrityksen toimintaan liittyviä tulevaisuuden trendejä
- osaat tarkastella yrittäjyyttä yhtenä uravaihtoehtona ja sanoittaa omaa osaamistasi.

Lisätiedot: https://hubs.fi/opinnot/opintokalenteri/

Sisältö (OJ)

Kurssi koostuu verkkoluennoista ja oppimistehtävistä. Pääset antamaan, ja saat, vertaispalautetta ja sinulla on mahdollisuus verkostoitua vierailevien luennoitsijoiden kanssa. Jokaisella luentokerralla kuulet mielenkiintoisen tositarinan yrittäjyydestä, sen ilmiöistä ja vaadittavista taidoista. Pääset myös pohtimaan ja poimimaan tarinoista itsellesi parhaimmat opit sekä laajentamaan näkökulmaa oppimistehtävien avulla. Voit hankkia tietoa kirjallisuudesta, artikkeleista sekä muista online-materiaaleista (esim. MOOC-kurssit).

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opintojakso on hyväksytty kun voit osoittaa oppimisraportin tai muun vastaavan, erikseen sovitun tavan avulla omaksuneesi kestävän yrittäjyyden keskeiset periaatteet. Osaat arvioida omia taitojasi ja motiivejasi toimia tulevaisuudessa yrittäjänä.

Opintojakso on hylätty jos sinulle ei ole kirkastunut yrittäjyyden perusperiaatteet etkä tunne aiheen keskeistä käsitteistöä tai yritysmuotoja. Samoin jos et ole kerännyt riittävää ymmärrystä kestävässä yrittäjyydessä tarvittavista taidoista tai vielä osaa arvioida omia mahdollisuuksiasi toimia yrittäjänä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Tämä käytännönläheinen kurssi toteutetaan kokonaan verkossa itsenäisesti opiskellen.
Voit aloittaa kurssin heti Moodlessa. Sinun ei tarvitse odottaa kurssille hyväksymistä, vaan aloittaa opiskelun silloin kun haluat.

Opintojakso koostuu kuudesta osa-alueesta, jotka rakentuvat kuratoidusta materiaalista ja aiheeseen johdattelevasta tekstistä. Jokaisessa osiossa on tehtäviä, jotka vaihtelevat teemoittain (monivalinta, essee, mind-map jne.) Lisäksi kurssilla voi olla alakohtaisia osioita esim. sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.

Kurssin aikana käsitellään mm. erilaisia yrittäjyyden muotoja, yrittäjyyden merkitystä Suomessa, liikeidean kehittämistä, rahaa, asiakkaita ja omia edellytyksiä ryhtyä yrittäjäksi.

Moodle-linkki: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=39513
Salasana: Yrittäjä2024

Lisätietoja opiskelijoille

Moodle-linkki: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=39513
Salasana: Yrittäjä2024