Siirry suoraan sisältöön

Autotekniikan materiaalit ja valmistus (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5C00GU38-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 13.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Autotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Autotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Anne Seppälä

Vastuuhenkilö

Anne Seppälä

Ryhmät

  • 24AUTOB
    Autotekniikka 2024

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
• tietää ajoneuvoissa käytettävien materiaalien keskeisimmät ominaisuudet ja valmistusmenetelmät
• tietää materiaalin valinnan periaatteet
• huomioi ajoneuvon ja renkaiden kierrätyksen määräykset
• tietää korroosion mekanismit ja korroosion estämisen periaatteet
• työskentelee sujuvasti ryhmässä ja materiaalilaboratoriossa

Sisältö (OJ)

Opintojakson tavoitteena on kehittää perusosaamista ajoneuvoissa käytettävien keskeisimpien materiaalien ominaisuuksista, valmistuksesta ja muokkauksesta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa yleisimpiä ajoneuvoissa käytettäviä materiaaleja ja valmistustekniikoita. Opiskelija nimeää erilaisia materiaaliryhmiä, ja niiden perusominaisuuksia. Opiskelija tunnistaa korroosion haitat ja ajoneuvon kierrätyksen määräykset. Opiskelija osallistuu työn tekemiseen ja raportointiin ryhmässä. Opiskelija osallistuu laboratorioharjoituksiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija jäsentää eri ajoneuvojen materiaalien ominaisuuksia suhteessa toisiinsa. Opiskelija valitsee eri materiaaliryhmistä ja valmistustekniikoista sopivimman ja perustelee valintansa. Opiskelija jäsentää eri korroosiomekanismeja. Opiskelija selittää ajoneuvon kierrätyksen ja sen taustalla olevien määräysten periaatteet. Opiskelija toimii aktiivisesti ryhmän jäsenenä ja osaa raportoida työnsä hyvin. Opiskelija toimii materiaalilaboratoriossa vastuullisesti tuntien alan peruskäytänteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää laaja-alaisesti ajoneuvoissa käytettävien materiaalien ominaisuudet ja valmistustekniikat. Opiskelija pystyy analysoimaan erilaisiin ajoneuvojen rakenteisiin kohdistuvia vaatimuksia, valitsee ajoneuvon rakenteeseen soveltuvan materiaalin ja perustelee valintansa. Opiskelija ymmärtää korroosion mekanismit ja korroosion estämisen. Opiskelija ymmärtää ajoneuvon kierrätyksen ja sen merkityksen toimialalla. Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta ja raportoinnista. Opiskelija toimii materiaalilaboratoriossa vastuullisesti neuvoen muita sekä huomioiden toiminnassaan alan peruskäytänteet.

Arviointiasteikko

0-5