Siirry suoraan sisältöön

Suunnitteluprojekti 1 (6 op)

Toteutuksen tunnus: 5B00FA99-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 15.02.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 30.04.2024

Laajuus

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennusarkkitehti

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Jaakko Aumala
  • Minna Nyström-Järvinen

Vastuuhenkilö

Minna Nyström-Järvinen

Ryhmät

  • 23I800
    Rakennusarkkitehti

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija kykenee työskentelemään suunnitteluryhmässä ja ymmärtää oman suunnitteluratkaisunsa osana laajempaa kokonaisuutta.

Opiskelija osaa hankkia tietoa sekä aluesuunnitelman että yksinkertaisen rakennuksen suunnittelun pohjaksi.

Opiskelija osaa suunnitella yksinkertaisen aluesuunnitelman ja rakennuksen sekä tuottaa niihin liittyvät piirustukset.

Opiskelija tutustuu arkkitehtisuunnitteluun, rakennusmateriaaleihin ja rakenteisiin.

Sisältö (OJ)

Arkkitehtisuunnittelun perusteita.
Suunnittelun tietolähteiden käyttö ja tiedon hankinta.
Aluesuunnitelman laadinta ryhmätyönä.
Yksinkertaisen rakennuksen luonnospiirustusten teko.
Rakennusmateriaaleihin ja rakenteisiin tutustuminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelijalla on vaikeuksia hahmottaa aiheen perusideoita ja sen vuoksi opitun soveltaminen käytännön työhön on hankalaa. Harjoitustehtävissä perustelut ovat haparoivia ja puutteita ilmenee aikaisemmin opitun tiedon osalta. Opintojaksolla tuotetuissa suunnitelmissa on havaittavissa selkeitä puutteita.

Aktiivisuus opintojaksolla ja tehtävissä on heikkoa tai tyydyttävää. Opiskelija osaa toimia ryhmässä.

Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta, mutta suunnittelutehtävässä ei ole nähtävissä kehitystä sen ansiosta. Hän tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija hahmottaa opintojakson aiheen perusideat ja osaa soveltaa oppimaansa käytännön työhön sekä osaa selittää asiantuntevasti harjoitustöissä tehtyjen valintojen syyt ja seuraukset. Tuotetut suunnitelmat ovat ohjeistuksen mukaiset, selkeät ja ymmärrettävät.

Aktiivisuus opintojaksolla ja tehtävissä on hyvä. Työskentely etenee opintojaksolla johdonmukaisesti ja saadun ohjauksen ja palautteen perusteella. Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan.

Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti. Hän tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija hahmottaa opintojaksolla opetetut sekä aikaisemmin opitut asiat ja osaa soveltaa oppimaansa oivaltavasti harjoitustyöhön. Opiskelija osaa selittää ja perustella asiantuntevasti harjoitustöissä tehtyjen valintojen syyt ja seuraukset. Tuotetut suunnitelmat ovat ohjeistuksen mukaiset, selkeät ja ymmärrettävät.

Työskentely etenee opintojaksolla johdonmukaisesti ja opiskelija on hyödyntänyt kiitettävällä tavalla siinä saamaansa ohjausta ja palautetta.

Opiskelija on osallistunut opetukseen aktiivisesti ja rakentavasti. Hän osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, sitoutuneesti, joustavasti ja rakentavasti ja kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta.

Opiskelija käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä. Hän tarkastelee ja arvioi itseään sekä sitä yhteisöä tai työkokonaisuutta, jossa omalla ammattialallaan toimii.

Arviointiasteikko

0-5