Siirry suoraan sisältöön

Korjausrakentamisen perusteet (6 op)

Toteutuksen tunnus: 5B00FB18-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 15.02.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 17.05.2024

Laajuus

6 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Etäopetus

Yksikkö

Rakennusarkkitehti

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 35

Koulutus

  • Rakennusarkkitehdin tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Pekka Väisälä
  • Tytti Kaitala
  • Heikki Puukka
  • Maija-Kaisa Ojala

Vastuuhenkilö

Minna Nyström-Järvinen

Ryhmät

  • 21I800
    Rakennusarkkitehti

Tavoitteet (OJ)

Opintojaksolla opiskelija oppii tuntemaan korjausrakentamistoiminnan perusteet ja keskeiset toimintatavat. Hän tuntee rakennusten ja rakenteiden historiaa, niin että hän pystyy käyttämään näitä tietoja suunnittelutyönsä lähtökohtina. Hän tuntee tavanomaiset vaurioitumisilmiöt sekä korjattavan rakennuskan tavanomaiset ongelmat. Opintojaksolla opiskelija perehtyy tavanomaisiin korjausratkaisuihin.

Opintojakson jälkeen opiskelija osaa laatia pienen korjaustyön suunnitelmat. Opintojaksolla pääpaino on 1900-luvun rakennuskannassa.

Sisältö (OJ)

Korjattavan rakennuskannan historiaa.
Keskeiset rakennusosat ja materiaalit korjattavassa rakennuskannassa.
Vaurioituminen ja rakenteiden kestävyys.
Korjaussuunnittelu.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa aihepiirin peruskäsitteet. Esitettujen harjoitustöiden tulokset ovat olleet vaatimattomia. Opiskelijan osallistuminen kontaktiopetukseen on ollut vähäistä.

Osaa antaa ja vastaanottaa palautetta. Tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija hallitsee aihepiirin peruskäsitteet. Esitettujen harjoitustöiden tulokset ovat olleet laadultaan hyviä. Opiskelijan osallistuminen kontaktiopetukseen on ollut säännöllistä.

Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Ottaa vastuuta ja sitoutuu oman toiminnan lisäksi myös ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija hallitsee aihepiirin käsitteet ja osaa soveltaa niitä. Esitettujen harjoitustöiden tulokset ovat olleet laadultaan hyviä ja niissä on sovellettu opiskeltuja asioita monipuolisella tavalla. Opiskelijan osallistuminen kontaktiopetukseen on ollut säännöllistä ja aktiivista.

Osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti.
Kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen.

Aika ja paikka

Moodlessa olevan aikataulun mukaisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Moodlessa olevan aikataulun mukaisesti.

Opintojaksolla järjestetään aikataulun mukaisia välitenttejä, joiden tulosten keskiarvo on osaltaan opintojakson arvosanan perusteena. Yksittäisiä välitenttejä ei voi uusia eikä korottaa. Poissaolo välitentistä tarkoittaa keskiarvon laskennassa arvosanaa 0 sen tentin osalta. Opintojakson uusintatenttien sisältönä on koko opintojakson sisältö. Jos välitenttien keskiarvo antaa tulokseksi alle 1 on uusinta tehtävä uusintatentissä. Samoin jos haluaa korottaa tenttisuoritustaan. Uusintamahdollisuuksia nimettyinä kertoina on tutkintosäännön mukaan kaksi, korotuksen voi tehdä näistä vain yhdellä kerralla.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tehdyt työnäytteet ja niiden esittäminen, osallistumisen aktiivisuus ja välitentit/uusintatentti.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, itsenäinen työskentely, ratkaisukeskeinen opiskelu ja tentti. Näiden osuuksien mahdollinen vaikutus opintojakson arviointiin määritellään Moodlessa.

Oppimateriaalit

Nimetään aihepiirikohtaisesti.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä on n. 162 tuntia.

Sisällön jaksotus

Opintojakson päivittyvä aikataulu julkaistaan opintojakson Moodlessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Kaikki opiskelijat suorittavat opintojakson samalla tavalla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakson teemojen hallinta on osa rakennusarkkitehdin perusosaamista.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso kuuluu 3. vuoden opintoihin ja kokonaisuuteen Talonrakennuksen osaamisen syventäminen. Menestyäkseen opintojaksolla, opiskelijan on tunnettava hyvin erilaiset käytettävät rakenteet sekä rakennustekniikan ja -toiminnan perusasiat.

Opintojakson kaikki suoritteet on toimitettava toiseen uusintapäivään mennessä. Tämän jälkeen niitä ei voi enää toimittaa, vaan koko opintojakso on suoritettava uudelleen.