Siirry suoraan sisältöön

Tuotantotekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5B00FD57-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennusmestari

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Ville-Pekka Lehtonen

Vastuuhenkilö

Hannu Kauranen

Ryhmät

  • 23ARM
    Rakennusalan työnjohto 2023, monimuoto

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee tavanomaisen rakennustyömaan rakentamisvaiheet sekä niihin kuuluvat tuotantomenetelmät. Hän osaa käyttää alan yleisiä työn suunnittelutiedostoja ja laatia niiden perusteella työmaata koskevia tuotantosuunnitelmia. Opiskelija osaa mitoittaa ja valita työvaiheisiin sopivat tuotantomenetelmät ja rakennuskoneet tuottavuus- ja työturvallisuusnäkökohdat huomioiden.

Sisältö (OJ)

Työmaan perustaminen, maarakennus- ja perustusvaihe, runko- ja täydentävien rakennusosien vaihe sekä sisävalmistusvaihe. Rakentamisvaiheiden tuotantomenetelmien suunnittelu. Työlajien työmenetelmien vertailu ja valinta tuotantotiedostojen perusteella. Rakennuskoneiden ja –kaluston käyttökohteet ja valintaperusteet. Työturvallisuuden hallinta rakennustyömaalla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa tavanomaisen rakennustyömaan rakentamisvaiheet. Hän tunnistaa työmaata koskevia tuotantosuunnitelmia. Opiskelija osaa hakea tietoa alan yleisistyä tuotantotiedostoista ja käyttää niitä yksittäisten tehtävien suunnitteluun.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Edellisten lisäksi opiskelija tuntee rakennusvaiheisiin liittyvien tehtävien tuotantomenetelmät. Hän osaa käyttää alan tietolähteitä ja laatia ohjattuna keskeisiä työmaata koskevat tuotantosuunnitelmia (esim. aluesuunnitelma, elementtiasennussuunnitelma)

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Edellisten lisäksi osaa hakea lähtötietoija yleisista tietolähteista ja tehdä niiden pohjalta teknistaloudellisia laskelmia, tutkia vaihtoehtoisia tuotanomenetelmiä sekä valita niiden pohjalta kuhunkin tehtavään oikeanlaiset menetelmät, kalusto ja resurssit tuottavuus, turvallisuus ja laatu huomioiden.

Arviointiasteikko

0-5