Siirry suoraan sisältöön

Kansainvälisen kaupan raamit (5 op)

Toteutuksen tunnus: TK00GA80-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.09.2023 - 03.10.2023

Ajoitus

04.10.2023 - 31.07.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketoiminta

Opetuskielet

  • Englanti

Koulutus

  • Täydennyskoulutus

Opettaja

  • Sami Kalliokoski

Ryhmät

  • 23SIBL
    International Business and Logistics -training

Tavoitteet (OJ)

 Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet
 Tuonti- ja vientikaupan hallinta
 Kansainvälisen liiketoiminnan juridiikka
Kurssi perehdyttää opiskelijat kansainvälisen kaupan keskeisiin perustoimintoihin ja sopimuksiin. Logistiikan ja toimitusketjun hallinnan perusteet -osuuden käytyään opiskelijat tunnistavat toimitusketjun hallinnan peruskäsitteet ja sen merkityksen yritysten toiminnalle ja kilpailukyvylle. Kurssilla tuodaan erityisesti esiin digitalisuuden, kiertotalouden ja kestävän kehityksen merkitys toimitusketjun toimintojen hallitsemiselle.
Tuonti- ja vientikaupan hallinta -osuuden käytyään opiskelija tuntee tuonti- ja vientiprosessin alusta loppuun, tuntee tuonnissa ja viennissä tarvittavat asiakirjat, hallitsee sekä EU:n sisäisen että ulkopuolisen tuonnin ja viennin erityispiirteet ja ymmärtää miten globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat kaupankäyntiin ja vientiin.
Kurssin viimeisessä osuudessa käydään käytännönläheisesti läpi kansainvälisen kauppasopimuksen keskeinen juridiikka sekä tuotteiden suojaaminen kansainvälisessä kaupassa. Opiskelijat tutustuvat mm. kansainvälisten kauppasopimusten yleisiin sopimusehtoihin (YSE:t), toimituslausekkeisiin, sekä kansainväliseen kauppalakiin (CISG).
Kurssi on erittäin käytännönläheinen ja monimuotoinen. Opetusmenetelminä käytetään luentoja, ryhmätöitä, käytännön harjoituksia ja vierailevia puhujia (Tampereen kauppakamari, Tulli).
Aikataulu: lokakuu 2022 – tammikuu 2023

Arviointiasteikko

0-5