Siirry suoraan sisältöön

Konetekniikan johdantokurssi (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00GF33-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Konetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Pauliina Paukkala

Vastuuhenkilö

Pauliina Paukkala

Ryhmät

  • 24I112B
    Konetekniikka 2024

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tietää perusteet tyypillisten pienkoneiden rakenteista ja näiden osien liittämismenetelmistä, materiaaleista, koneenelimistä, komponenteista sekä niiden valintaperusteista. Opiskelija osaa toimia projekti- ja ryhmätyöympäristössä. Opiskelija ymmärtää kone- ja sähköturvallisuuden perusteet. Opiskelija osaa raportoida ja esittää tekemänsä työn. Opiskelija osaa valita oikeita työkaluja ja menetelmiä mm. laitteiden ja liitosten kokoamiseen ja purkamiseen.

Sisältö (OJ)

Tyypillisten pienkoneiden rakenteet. Koneenosien tyypilliset osien liittämismenetelmät, materiaalit, koneenelimet. Komponenttien valintaperusteet. Kone- ja sähköturvallisuuden perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija pystyy tunnistamaan joitakin pienkoneiden rakenteita, materiaaleja ja komponentteja. Opiskelija ymmärtää koneturvallisuuden perusteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tunnistaa suuren osan pienkoneiden rakenteista, materiaaleista ja komponenteista ja on myös omatoimisesti hankkinut niistä jotakin tietoa. Opiskelija ymmärtää hyvin koneturvallisuuden perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta sekä osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä. Opiskelija ymmärtää hyvin koneturvallisuuden perusteet ja osaa hyödyntää tätä tietoa toiminnassaan oma-aloitteisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei ole tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Raportit, esitelmät

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus; ongelmalähtöinen opiskelu, laboratoriotyöskentely, harjoitukset, esitelmät, projektityöskentely

Oppimateriaalit

Internetistä omatoimisesti etsittävät standardit, patentit jne.
Laboratoriotunneilla annettavat työohjeet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Aloitusluento 2h teorialuokassa, laboratoriotyöskentelyä, messukäyntiä ym. 3h/viikko, seminaari 2h, Itsenäinen työskentely.
Työskentely: 27h/op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakson puitteissa käydään alihankintamessuilla, josta tehdään raportti annettujen ohjeiden mukaisesti. Opintojaksossa tutustutaan myös yritysedustajan laitteeseen ja suoritetaan siitä annetut tehtävät.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson aikana opiskelijat purkavat laboratoriossa koneita ja laitteita. Purkamistyöstä pidetään pöytäkirjaa ja opintojakso päättyy työn esittämiseen seminaarissa muille opiskelijoille. Työstä tehdään myös kirjallinen kuvia, taulukoita yms. sisältävä raportti annettavan ohjeen mukaisesti.
Lisäksi opintojakson puitteissa käydään alihankintamessuilla, josta tehdään raportti annettujen ohjeiden mukaisesti. Opintojaksossa tutustutaan myös yritysedustajan laitteeseen ja suoritetaan siitä annetut tehtävät.