Siirry suoraan sisältöön

Projektin testaus (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5S00DZ50-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

10.06.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 13.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Mika Ijas
  • Mikko Ukonaho
  • Esa Parkkila
  • Petri Pohjola
  • Antti Välimäki
  • Klaus Virtanen

Vastuuhenkilö

Jarkko Lehtonen

Ryhmät

  • 21I228S
    Älykkäät koneet, sähkö- ja automaatiotekniikka
  • 21I228T
    Älykoneet
  • 21I231A
    Sähkö- ja automaatiotekniikka
  • 21I228K
    Konetekniikka, älykkäät koneet
  • 21I228A
    Autotekniikka, älykkäät koneet

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija oppii opintojaksossa testauksen ja käyttöönoton merkityksen olennaisena osana projektin toteutusta ja asiakasluovutusta. Oppiminen on voimakkaasti sidoksissa oman ammattialan käytänteisiin. Tavoitteena on, että opiskelija oppii turvallisuuden, vaatimustenmukaisuuden ja elinkaariajattelun merkityksen osana projektitoimitusta.

Sisältö (OJ)

Testaus ja käyttöönottovaiheessa koestetaan valmistettu tuote ja siinä käytetty tekniikka.
Keskeinen sisältö on todeta eri menetelmin, että projektin tulos täyttää määrittelyssä esitetyt vaatimukset luotettavasti, turvallisesti ja kestävästi. Projektin toteutukseen liittyy olennaisena osana sen dokumentointi sisältäen aikaisempien dokumenttien lisäksi mahdolliset huolto- ja kunnossapito-ohjeet sekä testauspöytäkirjat.
Tuloksena on toimintakelpoinen, määrittelyjä vastaava tuotos.

Esitietovaatimukset (OJ)

5S00DZ40 Projektin määrittely, 5S00DZ42 Projektin esisuunnittelu ja 5S00DZ48 Projektin toteutus

Lisätiedot (OJ)

Opintojakson suorittaminen vaatii ahkeraa ja kurinalaista työskentelyä sekä aktiivista osallistumista työryhmän jäsenenä eri rooleissa. Opetuskielenä on suomi ja tarvittaessa myös englanti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Ryhmällä ei ole toiminnalleen selkeitä pelisääntöjä, projekti etenee jossain määrin ohjaaja- tai asiakasvetoisesti. Projektiryhmän jäsenet keskittyvät omiin osakokonaisuuksiinsa, yhteistyö jäsenten kesken ja asiakkaan kanssa sekä ryhmän jäsenten vahvuuksien hyödyntäminen on puutteellista. Työkuorma jakautuu epätasaisesti projektiryhmän jäsenten välillä. Tuotos jää vajavaiseksi tai ryhmän käsitys työnsä laadusta ei vastaa asiakkaan näkemystä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Ryhmä sopii johdetusti ryhmässä noudatettavat säännöt ja pääsääntöisesti noudattaa niitä toiminnassaan. Ryhmän jäsenet toimivat sovittujen sääntöjen ja projektipäällikön ohjeiden mukaisesti kuunnellen toisten näkemyksiä ja tehden yhteistyötä asiakkaan kanssa. Kuitenkin vastuunotto projektista vaihtelee sen eri vaiheissa. Projektin tuotos vastaa pääsääntöisesti tehtävänasettelua. Ryhmän ja asiakkaan näkemykset työn laadusta ovat suhteellisen yhteneväiset.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Ryhmä sopii oma-aloitteisesti ja yhteisesti ryhmässä noudatettavat säännöt ja pitää huolta niiden noudattamisesta toiminnassaan. Jokainen ryhmän jäsen edistää projektin tavoitteiden saavuttamista omalla toiminnallaan yhteistyössä ryhmän muiden jäsenten kanssa ja kantavat vastuuta projektin etenemisestä koko projektin ajan. Ryhmän jäsenet tekevät luontevaa yhteistyötä asiakkaan kanssa ja muokkaavat suunnitelmia saamansa palautteen mukaan. Projekti etenee aikataulussa tai muutokset ovat asiakkaan kanssa yhdessä sovittuja. Projektiryhmä osaa realistisesti arvioida tuotoksen laatua suhteessa projektin tavoitteisiin ja reflektoida projektin etenemistä.

Arviointiasteikko

0-5