Siirry suoraan sisältöön

Videokuvauksen ja -leikkauksen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00FH56-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.11.2023 - 31.10.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 80

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tuomas Niemi

Ryhmät

  • AVOINAMK
    Avoin amk
  • VAPAA
    Vapaasti valittavat opinnot

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa kevyen videotuotannon kuvauksen, leikkauksen ja äänityön. Hän tuntee digitaalisen videokuvauksen, äänisuunnittelun ja leikkauksen laitteiden ja ohjelmistojen perusteet. Hän hallitsee audiovisuaalisen kerronnan perusteita ja osaa toteuttaa visuaalisen videotarinan. Opiskelija tunnistaa erilaisia videoiden julkaisukanavia ja näille tyypillisiä kerronnallisia keinoja. Opiskelija osaa kehittää taitojaan kuvaamisessa, äänisuunnittelussa, leikkaamisessa ja videokerronnassa opintojakson jälkeen.

Sisältö (OJ)

Opintojaksolla opiskelija hankkii videotuotannon perusosaamisen, jonka myötä hän voi kehittää taitojaan eteenpäin itsenäisesti. Kurssilla kukin opiskelija toteuttaa itsenäisen videotarinan johonkin valitsemaansa julkaisukanavaan. Kurssilla tehdään useita harjoituksia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa kevyen videotuotannon kuvauksen, leikkauksen ja äänityön. Hän osaa toteutaa tarinallisen, kuvakerronnan keinoja käyttävän videon johonkin julkaisukanavaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa itsenäisesti kevyen videotuotannon kuvauksen, leikkauksen ja äänityön. Opiskelija osaa toteuttaa visuaalisen videotarinan. Opiskelija tunnistaa erilaisia videoiden julkaisukanavia ja näille tyypillisiä kerronnallisia keinoja. Opiskelija kehittää aktiivisesti taitojaan kuvaamisessa, äänisuunnittelussa, leikkaamisessa ja videokerronnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa itsenäisesti kevyen videotuotannon kuvauksen, leikkauksen ja äänityön. Opiskelija osaa toteuttaa visuaalisen videotarinan ja soveltaa luovasti audiovisuaalisen kerronnan keinoja. Opiskelija tunnistaa erilaisia videoiden julkaisukanavia ja osaa soveltaa näille tyypillisiä kerronnallisia keinoja. Opiskelija kehittää aktiivisesti taitojaan kuvaamisessa, äänisuunnittelussa, leikkaamisessa ja videokerronnassa sekä jakaa oppimaansa muille.

Arviointiasteikko

0-5