Siirry suoraan sisältöön

Insinöörimatematiikan valmentavat opinnot (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5N00EG71-3062

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

14.12.2023 - 11.02.2024

Ajoitus

13.02.2024 - 21.04.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 80

Opettaja

  • Ulla Miekkala

Vastuuhenkilö

Ulla Miekkala

Ryhmät

  • 24AVOLVTEKK
    AvoinAMK, Lukioväylä tekniikka K2024
  • AVOINAMK
    Avoin amk
  • 24CAMPUSONLINE
    CAMPUSONLINE
  • VAPAA
    Vapaasti valittavat opinnot

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- käsitellä tekniikassa esiintyviä matemaattisia lausekkeita
- ratkaista yksinkertaisia yhtälöitä
- laatia tekniikan probleemoista matemaattisen mallin ja ratkoa näin muodostuvia yhtälöitä.

Sisältö (OJ)

Matemaattiset merkinnät, lukujen esitysmuodot ja yksikönmuunnokset. Matemaattisten lausekkeiden muodostaminen ja käsittely. 1. ja 2. asteen yhtälöiden sekä yhtälöparin ratkaiseminen. Prosenttilasku. Suorakulmaisen kolmion ratkaiseminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa käyttää opintojaksoon sisältyviä perusasioita ja ratkaista yksinkertaisia sovelluksia, jotka ovat käsiteltyjen tehtävien kaltaisia. Opiskelija ottaa vastuun omasta opiskelustaan ja suoriutuu tehtävistä ryhmän tukemana.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Edellisten lisäksi opiskelija osaa soveltaa opintojakson asioita erilaisiin tilanteisiin ja osaa perustella ratkaisut. Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä itsenäisesti ja ottaa vastuun myös ryhmän suoriutumisesta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Edellisten lisäksi opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioista ja niiden käytöstä ongelmien ratkaisuun sekä taito esittää ja perustella loogisesti valitut ratkaisut. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta.

Aika ja paikka

Kurssin aloitusinfo tiistaina 13.2. klo 17.00 zoomissa. Linkki löytyy Moodlesta ja se lähetetään myös sähköpostilla ilmoittautuneille. Sen jälkeen viikkotapaamiset tiistaisin klo 17-18 verkossa Zoomin kautta.
Osallistujalla tulee olla kameralla ja mikrofonilla varustettu tietokone käytössään loppukokeessa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Loppukoe ti 16.4.2024 klo 17-20 etäkokeena.

Opintojakson päätyttyä järjestetään kaksi uusintatenttiä
1. uusintakoe ti 7.5.2024
2. uusintakoe xx.5.2024

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso arvioidaan asteikolla 0-5. Opintojakso suoritetaan tekemällä viikottaisia harjoitustehtäviä, automaattisesti arvioitavia tehtäviä (nettitehtävät) ja loppukokeella. Viikoittaisilla harjoitustehtävillä ja nettitehtävillä voi koota 12 pistettä ja loppukokeella 24 pistettä. Hyväksyttyyn suoritukseen riittää 12 pistettä, joista vähintään 5 pistettä on tultava kokeella. Kokeiden arvostelussa otetaan huomioon paitsi ratkaisun oikeellisuus myös ratkaisutapa ja esitystavan selkeys.
Jo arvosanaan 0 vaaditaan, että opiskelija on tehnyt suoritteita koko kurssin ajan.

Uusinta- ja korotuskoe on täysin erillinen 30 pisteen koe, johon eivät vaikuta enää kurssilla kerätyt tehtäväpisteet.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

verkko-opetus: itsenäinen opiskelu Moodlessa olevien verkkomateriaalien avulla, opetusvideot, itsenäisesti tehtävät viikkoharjoitukset, STACK-tehtävät, viikkotapaaminen

Yleisperiaate kurssilla on se, että viikoittain avautuu itseopiskeltava aihe ja siihen kotitehtävät, joita on kahdenlaisia (perinteiset paperille tehtävät harjoitukset ja STACK-tehtävät). Käytössä on runsaasti videomateriaalia. Kerran viikossa on aina vapaaehtoinen viikkotapaaminen zoomin kautta ja siellä käydään tarvittaessa kotitehtäviä läpi sekä voi muutoinkin kysellä epäselvistä asioista.

Oppimateriaalit

Opintojakson oppimateriaalina on sähköistä oppimateriaalia, opetusvideoita ja STACK-tehtäviä, jotka opiskelija löytää kurssin Moodle-alustalta.

Kaavasto: Tammertekniikan Tekniikan kaavasto tai MAOL
Laskin: Opintojaksolla keskitytään "käsinlaskentaan", joten ihan peruslaskimella, josta löytyy sin,cos, tan ja neliöjuuri selviää.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan keskimääräinen työmäärä opintojaksolla on 80 h, joka koostuu etäopetuksesta zoomissa, itsenäisestä työskentelystä ja tentistä.

Sisällön jaksotus

Sisällön jaksotus on suuntaa antava.
- matemaattiset merkinnät, lukujen esitysmuodot ja yksikönmuunnokset
- matemaattisten lausekkeiden muodostaminen ja käsittely
- ensimmäisen asteen yhtälön ja kaavojen ratkaiseminen
- toisen asteen yhtälön ratkaiseminen
- yhtälöparin ratkaiseminen
- suorakulmainen kolmio

Lisätietoja opiskelijoille

Kurssin aloitus ti 13.2. klo 17.00 zoomissa. Silloin käydään läpi kurssin käytänteet. Linkki Zoomiin löytyy kurssin Moodlesta ja lähetetään myös sähköpostilla kurssille ilmoittautuneille. Aloituskerta nauhoitetaan, joten jos et pääse paikalle, katso video.

Kurssilla kerrataan matematiikan perusteita, kuten laskusääntöjä, yksikkömuunnoksia ja perusyhtälöiden ratkaisemista sekä suorakulmainen kolmio. Kurssilla pääpaino on hyvän laskurutiinin harjoittelu tekemällä verkossa ohjattuja laskuharjoituksia sekä kotitehtäviä. Tarvittaessa suositellaan myös kerrattavaksi aiempia matematiikan opintoja.

Kurssiarvioinnissa käytetään jatkuvaa arviointia, jossa osa kurssipisteistä kerätään kurssin suorituksen aikana ja loput kokeella. Tästä syystä kurssilla edetään tietyssä viikkorytmissä ja osa tehtävistä on palautettavissa ainoastaan kyseisellä viikolla. Tehtäviä ei voi siis palauttaa enää jälkikäteen. Kurssille voi ilmoittautua ja tulla mukaan vielä aloituksen jälkeen, mutta kaikkia tehtäväpisteitä ei pysty keräämään enää jälkikäteen.