Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 11.02.2024

Ajoitus

07.03.2024 - 25.04.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 20

Opettaja

  • Arja Luiro

Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Ryhmät

  • 22RESTO
    Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
  • 23RESTO
    Palveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
  • 21RESTO
    Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus

Sisältö (OJ)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti 25.4.2024

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)

Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- käytännön harjoitukset
- tiimitehtävät
- luontoretki
- tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 48 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 87 h

Sisällön jaksotus

Tunnit torstaisin (huom! poikkeuksena perjantait 15. ja 22.3.)

Torstai 7.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio 
Perjantai 15.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio  
Perjantai 22.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio 
Torstai 28.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 4.4.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 11.4.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 25.4.2024 at 9.00-15.00 Tentti ja luontoretki Ahlmanille

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle otetaan 10 restonomiopiskelijaa ja 10 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa torstaina 7.3.2024 klo 9.00 Catering Studiossa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.