Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 11.02.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.03.2024 - 25.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 20
Opettajat
Arja Luiro
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
22RESTO
Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
23RESTO
Palveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
21RESTO
Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
V387-5

Sisältö (Opintojakso)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti 25.4.2024

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)

Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)

Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- luennot
- käytännön harjoitukset
- tiimitehtävät
- luontoretki
- tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson alussa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 48 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 87 h

Sisällön jaksotus

Tunnit torstaisin (huom! poikkeuksena perjantait 15. ja 22.3.)

Torstai 7.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio 
Perjantai 15.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio  
Perjantai 22.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio 
Torstai 28.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 4.4.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 11.4.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 25.4.2024 at 9.00-15.00 Tentti ja luontoretki Ahlmanille

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle otetaan 10 restonomiopiskelijaa ja 10 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa torstaina 7.3.2024 klo 9.00 Catering Studiossa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.

Siirry alkuun