Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3017
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.12.2023 - 11.02.2024
Ajoitus
07.03.2024 - 25.04.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
40 % Lähiopetus, 60 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 20
Opettaja
- Arja Luiro
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
-
23RESTOPalveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
-
21RESTOPalveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
Sisältö (OJ)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti 25.4.2024
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Maakuntatehtävä (tiimi, 0-5, yhteensä 40 %)
Ammatillinen osallistuminen (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)
Tentti (yksilö, 0-5, yhteensä 30 %)
Tehtäväkohtaiset arviointikriteerit löytyvät opintojakson Moodlesta.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
- luennot
- käytännön harjoitukset
- tiimitehtävät
- luontoretki
- tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson alussa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 48 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 87 h
Sisällön jaksotus
Tunnit torstaisin (huom! poikkeuksena perjantait 15. ja 22.3.)
Torstai 7.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Perjantai 15.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Perjantai 22.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 28.3.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 4.4.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 11.4.2024 at 9.00-15.00 Catering Studio
Torstai 25.4.2024 at 9.00-15.00 Tentti ja luontoretki Ahlmanille
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle otetaan 10 restonomiopiskelijaa ja 10 vaihto-opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa torstaina 7.3.2024 klo 9.00 Catering Studiossa, jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.