Siirry suoraan sisältöön

Hankintatoimi ja aliurakointi (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5B00FT54-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 15.09.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennusmestari

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Ville-Pekka Lehtonen

Vastuuhenkilö

Ville-Pekka Lehtonen

Ryhmät

  • 22RM
    Rakennusalan työnjohto

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija ymmärtää hankintatoimen ja logistiikan aseman rakennusprojektin hallinnassa sekä osaa laatia hankintasuunnitelman ja hallitsee yksittäiseen hankintaan liittyvän tarjouspyyntö-toimitus prosessin. Opiskelija osaa vertailla hankintojen erilaisia logistisia ketjuja. Opiskelija hallitsee ali- ja sivuurakoitsijoiden ohjaamisen perusperiaatteet ja osaa yhteensovittaa eri urakoitsijoiden töitä työmalla.

Sisältö (OJ)

Opintojaksolla käsitellään hankintasuunnitelman ja –aikataulun laadinta sekä, yksittäisen hankintatehtävän vaiheet. Lisäksi käsitellään hankintoihin liittyvät sopimusehdot, kuten RYHT 2000, RYS ja REYS. Hankintojen ja logistiikan vaikutus työmaajärjestelyihin kuuluu myös sisältöön. Lisäksi perehdytään tyypillisiin ohjausmenetelmiin, kuten risteilytarkasteluihin, mestasuunnitteluun ja urakoitsijapalavereihin.
Opintojaksossa käydään läpi aili- ja talotekniikkaurakoiden ajallinen valvonta laadunvalvonta sekä taloudellinen valvonta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osallistuu luennoille, tuntiharjoituksien tekemisiin ja läpäiseen tentin hyväksyttävästi. Tunteen hankinatoimen ja logistiikan keskeiset käsitteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu luennoille, tuntiharjoituksien tekemisiin ja läpäiseen tentin hyväksyttävästi, on tunnilla aktiivinen, aloitteellinen. Hallistsee hankinatoimen ja logistiikan keskeiset käsitteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu luennoille, tuntiharjoituksien tekemisiin ja läpäiseen tentin kiitettävästi, on tunnilla erityisen aktiivinen, aloitteellinen ja kiinnostunut aiheesta. On sisäistänyt hankinatoimen ja logistiikan keskeiset käsitteet.

Arviointiasteikko

0-5