Siirry suoraan sisältöön

Laadunhallinta ja dokumentointi (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5B00FT53-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2023 - 22.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 30.04.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennusmestari

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennusalan työnjohdon tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Katja Finnilä
  • Jani Hietakangas

Vastuuhenkilö

Jani Hietakangas

Ryhmät

  • 22RM
    Rakennusalan työnjohto

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija saa käsityksen laatuajattelusta, yrityksen laatutoiminnoista ja rakentamisen laadunvarmistuksesta. Opiskelija ymärtää laatukustannusten muodostumisen ja osaa yhdistää laatuasiat rakentamisen muuhun tuotannon suunnitteluun ja toteutukseen.Opintojakson tavoitteena on perehdyttää oikeaoppiseen työmaan dokumentointi, asiakirjahallintaan sekä työmaatietojen ylläpitoon ja kehittämiseen.

Sisältö (OJ)

Laatuajattelu, yrityksen laatutoiminnot, laatu rakentamisessa ja rakennustyömaan laadunvarmistuskäytänteet. Rakentamisen eri osapuolien edellyttämät laadunvarmistustoimenpiteet. Urakoitsijan toimenpiteet koko työmaan ja yksittäisen tehtävän laadun varmistamiseksi.
Opintojakso sisältää dokumentoinnista asiakirjadokumentoinnin, piirustusten työnaikaisen hallinnan, muutos- ja lisätöiden hallinnan, työmaapäiväkirjan pidon, pöytäkirjojen teon, projektitietopankkien hyödyntämisen ja ylläpidon sekä luovutusaineiston kokoamisen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija ymmärtää mistä laatu muodostuu ja tietää laadunvarmistuksen suunnitelmia ja keinoja. Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin merkityksen rakennusalalla.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija ymmärtää mistä laatu muodostuu. Opiskelija osaa etsiä tietoa laatuvaatimuksista eri lähteistä. Opiskelija osaa laatia tavanomaisimmat laatusuunnitelmat ja tuntee laadunvarmistuksen ja valvonnan yleisimmät menettelytavat.
Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin merkityksen rakennusalalla ja osaa perusperiaatteet hyvästä dokumentointitavasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää mistä laatu muodostuu ja osaa kehittää laadunvarmistusmenetelmiä ja -suunnitelmia. Opiskelijalla on monipuoliset tiedot eri laadunvarmistuskäytännöistä ja hän osaa laatia koko työmaata kattavat laadunvarmistussuunnitelmat.
Opiskelija ymmärtää dokumentoinnin merkityksen rakennusalalla ja osaa monipuolisesti tuottaa ja kehittää dokumentointia.

Arviointiasteikko

0-5