Siirry suoraan sisältöön

Leikkausdramaturgia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00FQ41-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2023 - 07.02.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 25

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tuomas Niemi
  • Media-ala Virtuaalihenkilö

Vastuuhenkilö

Tuomas Niemi

Ryhmät

  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tietää liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän hallitsee dramaturgisen rakenteen luovan käytön leikkausprosessissa. Hän osaa analysoida kohtauksen rakenteen ja kuvien tehtävän kohtauksen dramaturgisessa toteuttamisessa. Hän ymmärtää elokuvan erilaisten kuvallisten elementtien käyttämisen konventiot elokuvallisessa ilmaisussa.

Sisältö (OJ)

Teorialuennot, analysointi ja käytännön harjoitukset.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tietää liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän osaa tehdä dramaturgisia ratkaisuja leikkauksessa. Hän analysoi kohtauksen rakennetta ja kuvien tehtävää dramaturgian toteuttamisessa. Hän tunnistaa kuvallisten elementtien käyttämisen konventioita elokuvallisessa ilmaisussa. Opiskelija toteuttaa opintojakson tehtävät aikatulujen ja ohjeiden mukaisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tietää liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän osaa toteuttaa luovia dramaturgisia ratkaisuja leikkauksessa. Hän osaa analysoida tarkasti kohtauksen rakenteen ja kuvien tehtävää dramaturgian toteuttamisessa. Hän ymmärtää elokuvan erilaisten kuvallisten elementtien käyttämisen konventioita elokuvallisessa ilmaisussa. Opiskelija toteuttaa opintojakson tehtävät aikatulujen ja ohjeiden mukaisesti ja itsenäisti ja aktiivisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tietää ja osaa soveltaa liikkuvan kuvan eri lajityyppien leikkaamisen periaatteita. Hän osaa toteuttaa luovia dramaturgisia ratkaisuja leikkauksessa. Hän osaa analysoida tarkasti ja kriitisesti kohtauksen rakenteen ja kuvien tehtävää dramaturgian toteuttamisessa. Hän ymmärtää laajasti elokuvan erilaisten kuvallisten elementtien käyttämisen konventioita elokuvallisessa ilmaisussa. Opiskelija toteuttaa opintojakson tehtävät aikatulujen ja ohjeiden mukaisesti itsenäisesti ja aktiivisesti sekä tukee toiminnallaan myös muun ryhmän opimista.

Arviointiasteikko

0-5