Siirry suoraan sisältöön

Leikkausohjelmistot (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW75-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2023 - 07.02.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 25

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tuomas Niemi
  • Media-ala Virtuaalihenkilö

Vastuuhenkilö

Tuomas Niemi

Ryhmät

  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa yleisimpien leikkausohjelmien perusteet, materiaalin hallinnan periaatteet jälkityöprosessissa sekä kuvan ja äänen synkronoinnin. Opiskelija tuntee yleisimmät masterointiformaatit ja masteroinnin eri esitysalustoille sekä ymmärtää eri tiedostoformaattien käyttötarkoitukset. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun. Hän hallitsee DCP-esityskopioiden työnkulun sekä efektoinnin perusteet.

Sisältö (OJ)

Yleisimpien editointiohjelmien perustoiminnot. Opetellaan hallitsemaan ja järjestelemään sekä tahdistamaan kuva- ja äänitiedostoja käytettävissä olevilla ohjelmistoilla. Harjoitellaan värikorjailun ja värimäärittelyn työnkulkua harjoitustehtävin ja luennoin. Tutustutaan eri master-formaatteihin ja harjoitellaan tiedostojen luomista eri ohjelmistoilla. Toteutetaan digitaalinen esityskopio elokuvateatterikäyttöön ja testataan sen toimivuus käytännössä.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa leikkausohjelmien perusteet ja materiaalin hallinnan tyydyttävästi. Hän tuntee masterointiformaatteja ja ymmärtää tiedostoformaattien käyttötarkoitukset tyydyttävästi. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun perusteet. Hän tuntee DCP-esityskopioiden tuottamisen sekä efektoinnin perusteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa leikkausohjelmien perusteet ja materiaalin hallinnan hyvin. Hän tuntee masterointiformaatteja ja ymmärtää tiedostoformaattien käyttötarkoitukset. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun. Hän tuntee DCP-esityskopioiden tuottamisen sekä efektoinnin perusteet hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa leikkausohjelmien perusteet ja materiaalin hallinnan erinomaisesti. Hän tuntee yleisimmät masterointiformaatit ja ymmärtää tiedostoformaattien eri käyttötarkoitukset. Opiskelija hallitsee värimäärittelyn ja -korjailun työnkulun. Hän tuntee DCP-esityskopioiden tuottamisen sekä efektoinnin perusteet erinomaisesti.

Arviointiasteikko

0-5