Siirry suoraan sisältöön

Kuvailmaisun hallinta ja työnkulku (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW74-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.12.2023 - 26.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 20

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tommi Moilanen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö

Vastuuhenkilö

Tommi Moilanen

Ryhmät

  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija hallitsee elokuvaustyöryhmän sisäisen kommunikaation ja ymmärtää hierarkian merkityksen työroolilleen. Hän osaa valita työskentelytapoihin sopivat työkalut (kuvausformaatti, kamera- ja valaisukalusto) sekä hallitsee niiden päämäärätietoisen käytön. Opiskelija osaa soveltaa käytettävissä olevan ajan ja resurssit ilmaisullisiin tavoitteisiinsa sekä huolehtii työryhmän työturvallisuudesta. Opiskelija huomioi kuvaustilanteessa jälkituotantovaiheen tarpeet niin leikkauksen kuin värimäärittelynkin näkökulmasta.

Sisältö (OJ)

Työtehtävien ja kaluston hallinta. Työryhmäroolit ja työturvallisuus. Elokuvakohtauksen tuotanto. Leikkaus ja värimäärittely.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelja laatii aikataulun ja kuvausjärjestyksen yhdessä muun työryhmän kanssa. Hän ymmärtää käytössä olevien resurssien rajoitteet ja kommunikoi ohjatusti muun työryhmän kanssa.
Hän pitää yllä kuvailmaisun jatkuvuutta ohjatusti. Hän antaa kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamien haasteiden vaikuttaa työskentelyyn. Hän käy satunnaisesti läpi tuottamaansa materiaalia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelja aikatauluttaa ja suunnittelee kuvausten kulun mahdollisimman sujuvaksi yhdessä muun työryhmän kanssa. Hän ymmärtää käytössä olevien resurssien rajoitteet ja pyrkii saavuttamaan niillä asetetut tavoitteet. Hän johtaa työryhmää tarvittesaa ja kommunikoi asiantuntevasti. Hän valitsee ennalta suunnitellun ilmaisun vaatimat työkalut ja kokoaa työryhmän resurssien ja tarpeiden mukaan. Hän pitää yllä kuvailmaisun jatkuvuutta muuttuvissa olosuhteissa kamera-, valo- ja grip-ryhmien avulla. Hän työskentelee kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamien rajoitteiden mukaan. Hän käy läpi tuottamansa materiaalin yhdessä muiden työryhmäläisten kanssa ja tekee sen pohjalta havaintoja omasta ammattitaidostaan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelja suunnittelee ja aikatauluttaa kuvausten kulun mahdollisimman sujuvaksi yhdessä muun työryhmän kanssa. Hän laatii teknisiä ja ilmaisullisia varasuunnitelmia ja huomioi kuvaustilanteen muuttujat. Hän osaa suhteuttaa tavoitteensa käytettävissä olevien resurssien sekä vaaditun päämäärän mukaan. Hän kommunikoi vaivatta ja työilmapiiriä kannustavasti kuvaustilanteissa. Hän toimii työryhmän johtajana ja tunnistaa työryhmäläisten vahvuudet. Hän valitsee suunnitelmallisesti ilmaisun vaatimat työkalut ja käyttää niitä luovasti ennalta sovitun visuaalisen päämäärän saavuttamiseksi. Hän osaa mitoittaa työryhmäkoon aikatauluhallinnan, turvallisuuden ja visuaalisten tavoitteiden mukaan. Hän pitää yllä ja valvoo kuvailmaisun jatkuvuutta muuttuvissa olosuhteissa kamera-, valo- ja grip-ryhmiä ohjeistaen. Hän pohtii aktiivisesti kuvauspaikan ja olosuhteiden asettamia haasteita sekä löytää päämäärätietoisia ratkaisuja niiden parissa työskentelylle. Hän käy läpi tuottamansa materiaalin ja analysoi omaa työpanostaan sekä onnistumistaan. Hän antaa aktiivisesti palautetta lähimmille työtovereilleen ja kehittää itseään.

Aika ja paikka

Aloitus 2.4.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- Läsnäolot
- Aktiivisuus: vastuunottamisen taito ja ryhmän johtaminen
- Tehtävien tekeminen
- Moodle-tentti

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

- Simulaatioharjoitteet
- Workshopit
- Ryhmätyöt
- Kirjalliset työt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

30h/vko

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Vierailevia valaisu-, kamera- ja grip-kouluttajia hands on -workshopien vetäjänä.

Kansainvälisyys

Myöhemmin osallistuminen Camerimage-festivaalille sekä Nordicilin pohjoismaisten elokuvakoulujen tapaamisiin edellyttää ammattiopintojen suorittamista.