Siirry suoraan sisältöön

Säädetyt sähkönkäyttöjärjestelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5S00DZ10-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 14.01.2024

Ajoitus

08.01.2024 - 05.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sähkö- ja automaatiotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Koulutus

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Sami Heikkilä

Vastuuhenkilö

Jarkko Lehtonen

Ryhmät

  • 21I231A
    Sähkö- ja automaatiotekniikka

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa mitoittaa vaativia säädettyjä sähkömoottorikäyttöjä ja liittää sen osaksi automaatiojärjestelmää. Opiskelija osaa säädettyjen sähkökäyttöratkaisujen soveltamisen erilaisiin käyttökohteisiin. Opiskelija osaa soveltaa säätötekniikan perusteorioita sähkökäyttöratkaisuissa ja hyödyntää suunnittelu- ja analysointityökaluja.

Sisältö (OJ)

Säädetyn sähkömoottori- ja generaattorikäytön rakenne, vaativan teollisen kohteen mitoitus ja käyttöominaisuudet. Säädetyn sähkömoottorikäytön mitattavat ja säädettävät suureet, soveltuvat säätötavat, säätöpiirin lohkokaavio, käyttäytyminen säädettynä, viritys, parametrit ja niiden asettelu, kytkentä automaatiojärjestelmiin ja kenttäväyliin, ohjaus- ja turvatoiminnot. Säädetyn käytön verkkovaikutukset, aktiivisuodatus, energiatase.

Esitietovaatimukset (OJ)

Opintojaksojen tehoelektroniikka ja sähkökoneet sisällön osaaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee säädetyn sähkökäyttöjärjestelmän rakenteet ja tietää niiden toiminnalliset ominaisuudet, ja osaa valita ja mitoittaa tyypillisimmät laitteistokomponentit. Opiskelija osaa myös tuottaa suunnitteludokumentaatiota.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija ymmärtää säädetyn sähkökäyttöjärjestelmän rakenteet ja tuntee niiden toiminnalliset ominaisuudet, ja osaa ohjatusti suunnitella kokonaisratkaisuja vaativiin teollisiin käyttösovelluksiin. Opiskelija osaa myös tuottaa standardinmukaista suunnitteludokumentaatiota.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija on sisäistänyt syvällisesti säädetyn sähkökäyttöjärjestelmän rakenteet ja niiden toiminnalliset ominaisuudet, sekä osaa itsenäisesti teknisin ja taloudellisin perustein suunnitella kokonaisratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Tästä osoituksena opiskelija osaa myös tuottaa laadukkaan standardinmukaisen suunnitteludokumentaation.

Arviointiasteikko

0-5