Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.09.2023 - 09.10.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.10.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Mediapolis
Opetuskielet
englanti
Paikat
15 - 20
Koulutus
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Riitta Brännare
Marika Kukkonen
Vastuuhenkilö
Leila Kakko
Luokittelu
CONTACT
Opintojakso
V387-5

Sisältö (Opintojakso)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.

Aika ja paikka

Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 2. periodissa.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö

Oppimateriaalit

Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 40 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 95 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetuspäivät pääosin Catering Studiolla :

Keskiviikko 25.10.2023 klo 12-17
Keskiviikko 1.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 8.11.2023 klo 15 - 20
Keskiviikko 15.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 22.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 29.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 13.12.2023 klo 14-20

Kansainvälisyys

Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa keskviikkona 25.10. klo 12.00 (Catering Studio G0-08), jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.

Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.

Siirry alkuun