Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

19.09.2023 - 09.10.2023

Ajoitus

25.10.2023 - 15.12.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

15 - 20

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Riitta Brännare
  • Marika Kukkonen

Vastuuhenkilö

Leila Kakko

Ryhmät

  • 23KVRN2
    Exchange Students Hospitality Management Autumn 2023

Sisältö (OJ)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Aika ja paikka

Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 2. periodissa.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö

Oppimateriaalit

Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 40 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 95 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetuspäivät pääosin Catering Studiolla :

Keskiviikko 25.10.2023 klo 12-17
Keskiviikko 1.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 8.11.2023 klo 15 - 20
Keskiviikko 15.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 22.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 29.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 13.12.2023 klo 14-20

Kansainvälisyys

Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa keskviikkona 25.10. klo 12.00 (Catering Studio G0-08), jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.

Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.