Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3016
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 19.09.2023 - 09.10.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 25.10.2023 - 15.12.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Restonomi
- Toimipiste
- TAMK Mediapolis
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 15 - 20
- Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Riitta Brännare
- Marika Kukkonen
- Vastuuhenkilö
- Leila Kakko
- Luokittelu
- CONTACT
- Opintojakso
- V387-5
Sisältö (Opintojakso)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.
Aika ja paikka
Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 2. periodissa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö
Oppimateriaalit
Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 40 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 95 h
Sisällön jaksotus
Lähiopetuspäivät pääosin Catering Studiolla :
Keskiviikko 25.10.2023 klo 12-17
Keskiviikko 1.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 8.11.2023 klo 15 - 20
Keskiviikko 15.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 22.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 29.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 13.12.2023 klo 14-20
Kansainvälisyys
Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa keskviikkona 25.10. klo 12.00 (Catering Studio G0-08), jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.
Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.