Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3016
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
19.09.2023 - 09.10.2023
Ajoitus
25.10.2023 - 15.12.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Mediapolis
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
15 - 20
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Riitta Brännare
- Marika Kukkonen
Vastuuhenkilö
Leila Kakko
Ryhmät
-
23KVRN2Exchange Students Hospitality Management Autumn 2023
Sisältö (OJ)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Aika ja paikka
Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 2. periodissa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö
Oppimateriaalit
Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 40 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 95 h
Sisällön jaksotus
Lähiopetuspäivät pääosin Catering Studiolla :
Keskiviikko 25.10.2023 klo 12-17
Keskiviikko 1.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 8.11.2023 klo 15 - 20
Keskiviikko 15.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 22.11.2023 klo 12 - 18
Keskiviikko 29.11.2023 klo 12-18
Keskiviikko 13.12.2023 klo 14-20
Kansainvälisyys
Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa keskviikkona 25.10. klo 12.00 (Catering Studio G0-08), jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.
Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.