Siirry suoraan sisältöön

Ammattikirjallisuus 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW97-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

09.12.2023 - 01.12.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

1 - 5

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 30

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Maaret Salminen
  • Janne Heinonen

Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät

  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija perehtyy valitsemansa ammatillisen aihealueen tieto- ja teoriaperustaan kirjallisuuden tai vastaavien oppimateriaalien kautta. Opiskelija oppii jäsentämään tietoa eri lähteistä, analysoimaan ja yhdistelemään tietoa sekä reflektoimaan oppimaansa.

Sisältö (OJ)

Opiskelija kirjoittaa ammatillista tai teoreettista osaamistaan tukevia, lähteiden käyttöön pohjautuvia esseitä, kirjareferaatteja tai kirjallisuuskatsauksia. Kirjoista tai muista lähteistä sovitaan ohjaavan opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytään, kun luettu kirjallisuus ym. aineisto on referoitu ohjaavalle opettajalle sovitulla tavalla kirjallisesti.

Aika ja paikka

Ajasta ja paikasta riippumatonta itsenäistä opiskelua.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opintojakso suoritetaan kirjoittamalla referoivia esseitä tuutoriopettajan tai muun media-alan opettajan kanssa sovitusta ammattikirjallisuudesta. Normina yksi kirja ja siitä tehty viiden liuskan pituinen essee/referaatti tuottaa yhden opintopisteen. Käytä referaattiin valmista mallipohjaa, joka löytyy Moodlesta Ammattikirjallisuus-osiosta. Sieltä löytyy myös lista suositeltavasta kirjallisuudesta, mutta referaatin voi tehdä myös listan ulkopuolelta. Kun olet ilmoittautunut toteutukselle, ole yhteydessä Maaret Salmiseen (maaret.salminen@tuni.fi) tai opettajatuutoriisi, ja pyydä häneltä kurssiavain.

Kirjaa referaattiin nimesi ja suuntausryhmäsi. Otsikoi teksti ja käytä väliotsikoita, lähdeviitteitä ja lähdeluetteloa (ks. intra: "Kirjallisen raportoinnin opas"). Kerro kirjan sisällöstä ja pohdi sen olennaista antia itsellesi oman ammatillisen kehittymisen näkökulmasta. Tallenna teksti PDF-muodossa ja nimeä faili muotoon Sukunimi_Etunimi_ammattikirjallisuus_osa1. Jos teet referaatin useasta kirjasta, voit liittää ne kaikki peräkkäin samaan tiedostoon.

Valitsemasi kirja voi liittyä suuntauksesi mukaisiin ammattitehtäviin tai se voi olla esimerkiksi tutkimusmetodeja käsittelevää tai muuta opinnäytevaihetta tukevaa kirjallisuutta. Erikseen sopien teokset voivat olla myös opinnäytteitä (ks. Theseus.fi), jolloin lähtökohta on, että kolme AMK-opinnäytettä vastaa yhtä ammattikirjaa.

Oppimateriaalit

Sovitaan erikseen opettajatuutorin tai toteutuksen opettajan kanssa. Opinnäytetyön osalta ohjaavan opettajan kanssa.