Siirry suoraan sisältöön

Ammattilaistapahtumat 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW99-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.01.2024 - 13.12.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 18.12.2024

Laajuus

1 - 5

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Maaret Salminen
  • Pertti Näränen

Vastuuhenkilö

Pertti Näränen

Ryhmät

  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osallistuu oman alansa kotimaisiin tai kansainvälisiin ammattilaistapahtumiin. Näitä voivat olla esimerkiksi festivaalit, keskustelut, workshopit tai seminaarit. Hän lisää alan ja työelämän tuntemustaan ja osaa arvioida tapahtumia oman ammatillisen kehittymisensä näkökulmasta. Hän oppii havainnoimaan media-alan kehitystrendejä ja kehittää ammatillisen verkostoitumisen taitojaan.

Sisältö (OJ)

Opiskelija osallistuu media-alan ammattilais- ja kulttuuritapahtumiin. Hän sopii tapahtumat, niiden määrän ja oppimistavoitteet sekä raportoinnin tavan ohjaavan opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Hyväksytään, kun tapahtumassa käynti ja havainnot on raportoitu ohjaavalle opettajalle kirjallisesti tai muulla opettajan määrittelemällä tavalla.

Aika ja paikka

Suoritettavissa ympäri vuoden.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Ammattilaistapahtumat suoritetaan itsenäisesti osallistumalla media-alan tapahtumaan tai seminaariin ja raportoimalla havainnot ja opit tai oivallukset kirjallisesti. Suoritus sovitaan ja raportit palautetaan jakson opettajalle tai muulle sovitulle opettajalle joko suoraan tai käytössä olevan moodle-alustan kautta (https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=7738)

Raportin tulee sisältää mm. seuraavia: Tapahtuman järjestäjä ja ohjelma, oman osallistumisen tuntimäärä, omien ennakkotavoitteiden määrittely, mahdolliset omat tehtävät tapahtumassa, mitä ammatillisesti merkittäviä asioita opit tai oivalsit tapahtumassa. Raporttiin voi liittää havainnollistavia kuvia tai videolinkkejä.

Ammattilaistapahtumat voivat olla media-alan seminaareja, festivaaleja, workshoppeja, kilpailutapahtumia ym. Myös virtuaalitapahtumat ja webinaarit voivat tulla kyseeseen. Opintopistemäärä riippuu osallistumisen kestosta ja myös raportoinnin laajuudesta. Esimerkiksi 1-2 päivää seminaaria + raportti = 27h = 1 op. Jaksoa voi suorittaa myös työskentelemällä tapahtumassa ja havainnoimalla tapahtumatuotantoa, jolloin raporttiin on mahdollista liittää myös tapahtuman järjestäjien ja työntekijöiden haastatteluja.

Tapahtumiin voi osallistua myös kesällä opettajan kanssa sopien. TAMKin media-alan opiskelijoilla on mahdollisuus kesäopintona (kesäkuu) osallistua maailman elokuvakoulujen yhteisjärjestön CILECTin opiskelijaelokuvakisan esituomarointiin. Tehtävään haetaan erillisellä ilmoittautumisella toukokuussa (max 20 opiskelijaa). Katselut ja tuomarointi tapahtuvat online-järjestelmien kautta (Vimeo + Teams) kolmessa sarjassa: fiktiot, dokumentit, animaatiot. Pisteitä CILECT-tuomarointi tuottaa 1-5 osallistumisen ja raportoinnin laajuuden mukaan. Lisätietoja antaa lehtori Pertti Näränen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suoritustavat perustuvat pääosin opiskelijoiden oppimistavoitteisiin ja omiin ehdotuksiin.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Suoritus voi tapahtua myös työskentelemällä tapahtumatuotannossa.

Kansainvälisyys

Tapahtumaan voi osallistua myös ulkomailla (esim. opiskelijavaihdon kohteessa) opettajan kanssa sopien. Lähtökohtaisesti TAMK ei kuitenkaan korvaa esimerkiksi osallistumismaksuja tai matkakuluja.