Siirry suoraan sisältöön

Monikameratyöskentely (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW61-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 25.08.2024

Ajoitus

13.08.2024 - 21.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

45 - 55

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Kai Salonen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö

Vastuuhenkilö

Kai Salonen

Ryhmät

  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa ammatillisessa, monialaisessa ryhmässä monikameratuotannon. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija tuntee monikameratuotantojen erityispiirteet ja harjaantuu valitsemiinsa työrooleihin.

Sisältö (OJ)

Monikameratekniikkaan ja -sisältöihin liittyvät opetukset ja studioharjoitukset. Monikameratuotannon työryhmän roolit ja komentokieli. Käytännön tuotantoon valmistautuminen.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Lisätiedot (OJ)

Arviointi perustuu oppimispäiväkirjaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja suorittaa annettuja tehtäviä ohjatusti ryhmän jäsenenä. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä monikameratuotannon pääpiirteet ja pystyy toimimaan sovitussa työroolissa ohjeiden mukaisesti. Opiskelija pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja suorittaa itsenäisesti keskeisiä tehtäviä ja toimii työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata monikameratuotannon työprosessin ja perustella tehdyt valinnat. Hän tuntee monikameratuotannon teknisen järjestelmän perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija arvioi omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta. Opiskelija harjaantuu valitsemiinsa monikameratuotannon työrooleihin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa kokonaisuuteen ja tuntee monikameratuotannon erityispiirteet. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet ja hallitsee komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet ja pystyy tarvittaessa toimimaan useissa monikameratuotannon työrooleissa.

Aika ja paikka

Aloitus tiistaina 20.8.2024 klo 13.00, syksyn kokonaisuuden esittely ja työryhmiin jako. Työskennellään osittain yhtenä ryhmänä (n. 45 hlöä) ja kahdessa ryhmässä (n. 22 hlöä) sekä pienryhmissä (6-8 hlöä). Opetusta ja projektitoimintaa viikoittain ti, ke ja to viikoilla 39, 40, 41 ja 43. Huom! Viikolla 43 työskentelyä myös lauantaina. Kurssi lomittuu kaikkien muiden syksyn 2024 tv-jaksojen kanssa.
Tarkemmat tiedot päivitetään Moodleen syksyn tv-jaksojen yhteiselle toteutukselle.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, oppimisraportti, projektit

Oppimateriaalit

Aineisto löytyy Moodlesta ja sinne myös palautetaan kaikki tehtävät.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Teemme yhteistyötä Yleisradion kanssa.