Siirry suoraan sisältöön

Televisiosisältöjen suunnittelu ja toteutus (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW60-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 25.08.2024

Ajoitus

16.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

45 - 55

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Janne Heinonen
  • Kai Salonen
  • Pertti Näränen
  • Media-ala Virtuaalihenkilö
  • Teppo Nuutinen

Vastuuhenkilö

Kai Salonen

Ryhmät

  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee kotimaisten televisiotoimijoiden profiilit ja osaa erotella eri ohjelmatyyppejä ja analysoida niiden kohderyhmiä. Opiskelija osaa ideoida, kehittää ja toteuttaa televisiosisältöjä. Hän tuntee TV-tuotannon tyypilliset työroolit ja osaa käyttää TV-tuotannon perustyökaluja luovasti ja kustannustehokkaasti. Opiskelija osaa pohtia ja suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.

Sisältö (OJ)

Luentoja, harjoituksia ja tuotantoprojekteja sekä TV-konseptien kehittämistä yhteistyössä asiakkaan/tilaajan kanssa.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja tekee itsenäisesti ja ryhmän jäsenenä annetut tehtävät tyydyttävästi. Opiskelija tuntee tv-työskentelyn perusteet ja osaa hyödyntää oppimaansa käytännön tehtävissä. Tehtyjen kurssitöiden sisältö on osin ulkokohtaista ja teemoihin perehtymisessä on puutteita. Opiskelija osaa pohtia AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja kurssitöiden tekemiseen itsenäisesti ja osana työryhmää. Hän osoittaa osaavansa käyttää tv-tuotannoissa käytettyjä työkaluja tarkoituksenmukaisella tavalla saaden aikaan tilaajan ja kohdeyleisön tarpeet huomioivan teoksen. Tehtyjen kurssitöiden laatu on hyvä suhteessa oppimistavoitteisiin ja niiden kautta välittyy perehtyminen teemoihin. Opiskelija osaa soveltaa tietoa ja havainnollistaa hankkimaansa tietoa sekä perustella valintansa ja väitteensä. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä ja suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti. Työvälineiden valinta ja hallinta on luovaa, monipuolista ja ammattimaista. Kurssitöiden sisältö on kiinnostavaa, luovaa ja puhuttelevaa kohdeyleisölle ja se noudattaa tilaajan tarpeita ja jopa ylittää ne. Opiskelija yhdistelee asioita tuoreella tavalla sekä kehittelee ja arvioi ideoita ja ratkaisuja ammatillisessa kontekstissa. Opiskelija osaa suunnitella AV-sisällön käyttömahdollisuuksia eri jakelualustoille ja kehitellä toimialan kannalta kiinnostavia uusia sisältökonsepteja.

Aika ja paikka

Aloitus tiistaina 20.8.2024 klo 13.00, syksyn kokonaisuuden esittely ja työryhmiin jako. Työskennellään osittain yhtenä ryhmänä ja pienryhmissä (6 kpl). Opetusta ja ryhmissä tapahtuvaa projektitoimintaa viikoittain ti, ke ja to. Kurssi lomittuu kaikkien muiden syksyn 2024 tv-jaksojen kanssa.
Tarkemmat tiedot päivitetään Moodleen syksyn tv-jaksojen yhteiselle toteutukselle.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, projektityöt, oppimisraportti

Oppimateriaalit

Moodleen tallennetaan oppimateriaali ja sinne myös palautetaan kaikki tehtävät.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Kurssilla tehdään yhteistyötä mm. Yleisradion Pikku Kakkosen kanssa.