Siirry suoraan sisältöön

Juomatuotteiden gastronomia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00FW05-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

21.11.2023 - 02.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 05.03.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 20

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Arja Luiro

Vastuuhenkilö

Arja Luiro

Ryhmät

  • 22RESTO
    Palveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija: 
− toimii anniskeluun liittyvissä asioissa vastuullisesti ja alan lainsäädännön edellyttämällä tavalla
− tunnistaa erilaiset juomatyypit ja ymmärtää juomatuotealan kestävän kehityksen näkökulmia
− osaa asiakaslähtöisen juomalistasuunnittelun, tuotehinnoittelun
− osaa gastronomiset tarjoilutavat sekä ruoan ja juoman yhdistämisen pääperiaatteet
− tuntee paikalliset ja kansainväliset juomatrendit ja osaa suositella ja anniskella juomia liikeidean tavoitteiden mukaisesti
− huomioi juomatuotteiden allergeenit ja hyvän hygienian

Sisältö (OJ)

MITÄ juomatuotteita anniskeluravintoloissa tarjotaan?
MIKSI gastronominen etiketti ja lainsäädäntö ohjaavat anniskelua ravintolassa? 
MITEN ruokia ja juomia yhdistetään onnistuneesti?
MITEN juomatuotteita ja juomalistaa kehitetään alan trendit, vastuullisuus ja kannattavuus huomioiden?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Osaa määritellä juomatuotteisiin liittyvän peruskäsitteistön, anniskeluun liittyvän keskeisen lainsäädännön ja vastuullisuusnäkökohdat.
Opiskelija osaa luetella erilaiset juomatuotteet ja niiden tarjoilutavat.
Opiskelija tunnistaa gastronomisen etiketin osana juomien ja juomalistojen suunnittelua, hinnoittelua ja tarjoilua.
Opiskelija toimii tuettuna ja ohjatusti.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa juomatuotteiden erilaiset tyypit ja tietää juomiin liittyvän gastronomisen etiketin, kestävyysnäkökohtia ja lainsäädännön merkityksen.
Opiskelija suunnittelee, hinnoittelee, suosittelee ja tarjoilee juomia.
Opiskelija osaa yhdistää ruokia ja juomia keskenään erilaisissa liikeideoissa kannattavan liiketoiminnan periaatteiden mukaan. Opiskelija valitsee eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustelee valintansa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tuntee juomatuotteiden erilaiset tyypit, ymmärtää niihin liittyvän gastronomisen etiketin ja lainsäädännön merkityksen.
Opiskelija suunnittelee, hinnoittelee, suosittelee ja tarjoilee juomia asiakaslähtöisesti ja valintojaan perustellen.
Opiskelija yhdistää ruokia ja juomia keskenään gastronomisten periaatteiden mukaisesti liikeideaan soveltuen. Opiskelija etsii ja kokeilee erilaisia toimintatapoja ja vaihtoehtoja.
Opiskelija ymmärtää trendit, vastuullisuuden ja kannattavuuden osana juomatuote- ja -listasuunnittelua.
Opiskelijan pyrkii aktiivisesti edistämään kestävän kehityksen mukaista ja vastuullista toimintaa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti 20.2.2023

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1. Viinitasting-paketti Catering Studioon (paritehtävä, 0-5, 60 %)

2. Tentti ja ammatillinen osallistuminen (yksilötehtävä, 0-5, 40 %)

3. Juomalista-analyysi ja -trendit (paritehtävä, hyväksytty/täydennettävä)

4. Viinipäiväkirja (yksilötehtävä, hyväksytty/täydennettävä)

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Harjoitukset
Yritysvierailu
Henkilökohtaiset tehtävät
Paritehtävät
Tentti

Oppimateriaalit

Sovitaan opintojakson aloituksessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus on 5 op, joka tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Lähiopetus 45 h, itsenäinen opiskelu 90 h.

Sisällön jaksotus

Lähiopetus toteutetaan maanantaisin ja tiistaisin 3. periodin aikana. Opintojakson aloituskerta on maanantaina 8.1.2024 klo 9.00-11.30 Ravintola Catering Studiossa.

Tarkempi aikataulu löytyy opintojakson Moodlesta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei valinnaisia suoritustapoja.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Yhteistyö Olutravintola Konttorin ja Behind Bars -yrityksen sekä Catering Studion kanssa.