Juomatuotteiden gastronomia (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00FW05-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
21.11.2023 - 02.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 05.03.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 20
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
− toimii anniskeluun liittyvissä asioissa vastuullisesti ja alan lainsäädännön edellyttämällä tavalla
− tunnistaa erilaiset juomatyypit ja ymmärtää juomatuotealan kestävän kehityksen näkökulmia
− osaa asiakaslähtöisen juomalistasuunnittelun, tuotehinnoittelun
− osaa gastronomiset tarjoilutavat sekä ruoan ja juoman yhdistämisen pääperiaatteet
− tuntee paikalliset ja kansainväliset juomatrendit ja osaa suositella ja anniskella juomia liikeidean tavoitteiden mukaisesti
− huomioi juomatuotteiden allergeenit ja hyvän hygienian
Sisältö (OJ)
MITÄ juomatuotteita anniskeluravintoloissa tarjotaan?
MIKSI gastronominen etiketti ja lainsäädäntö ohjaavat anniskelua ravintolassa?
MITEN ruokia ja juomia yhdistetään onnistuneesti?
MITEN juomatuotteita ja juomalistaa kehitetään alan trendit, vastuullisuus ja kannattavuus huomioiden?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Osaa määritellä juomatuotteisiin liittyvän peruskäsitteistön, anniskeluun liittyvän keskeisen lainsäädännön ja vastuullisuusnäkökohdat.
Opiskelija osaa luetella erilaiset juomatuotteet ja niiden tarjoilutavat.
Opiskelija tunnistaa gastronomisen etiketin osana juomien ja juomalistojen suunnittelua, hinnoittelua ja tarjoilua.
Opiskelija toimii tuettuna ja ohjatusti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa juomatuotteiden erilaiset tyypit ja tietää juomiin liittyvän gastronomisen etiketin, kestävyysnäkökohtia ja lainsäädännön merkityksen.
Opiskelija suunnittelee, hinnoittelee, suosittelee ja tarjoilee juomia.
Opiskelija osaa yhdistää ruokia ja juomia keskenään erilaisissa liikeideoissa kannattavan liiketoiminnan periaatteiden mukaan. Opiskelija valitsee eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustelee valintansa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija tuntee juomatuotteiden erilaiset tyypit, ymmärtää niihin liittyvän gastronomisen etiketin ja lainsäädännön merkityksen.
Opiskelija suunnittelee, hinnoittelee, suosittelee ja tarjoilee juomia asiakaslähtöisesti ja valintojaan perustellen.
Opiskelija yhdistää ruokia ja juomia keskenään gastronomisten periaatteiden mukaisesti liikeideaan soveltuen. Opiskelija etsii ja kokeilee erilaisia toimintatapoja ja vaihtoehtoja.
Opiskelija ymmärtää trendit, vastuullisuuden ja kannattavuuden osana juomatuote- ja -listasuunnittelua.
Opiskelijan pyrkii aktiivisesti edistämään kestävän kehityksen mukaista ja vastuullista toimintaa.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Tentti 20.2.2023
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
1. Viinitasting-paketti Catering Studioon (paritehtävä, 0-5, 60 %)
2. Tentti ja ammatillinen osallistuminen (yksilötehtävä, 0-5, 40 %)
3. Juomalista-analyysi ja -trendit (paritehtävä, hyväksytty/täydennettävä)
4. Viinipäiväkirja (yksilötehtävä, hyväksytty/täydennettävä)
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Harjoitukset
Yritysvierailu
Henkilökohtaiset tehtävät
Paritehtävät
Tentti
Oppimateriaalit
Sovitaan opintojakson aloituksessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 5 op, joka tarkoittaa 135 h opiskelijan työtä.
Lähiopetus 45 h, itsenäinen opiskelu 90 h.
Sisällön jaksotus
Lähiopetus toteutetaan maanantaisin ja tiistaisin 3. periodin aikana. Opintojakson aloituskerta on maanantaina 8.1.2024 klo 9.00-11.30 Ravintola Catering Studiossa.
Tarkempi aikataulu löytyy opintojakson Moodlesta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaisia suoritustapoja.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yhteistyö Olutravintola Konttorin ja Behind Bars -yrityksen sekä Catering Studion kanssa.