Siirry suoraan sisältöön

CAD/CAM-ohjelmointi (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00DL11-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 11.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 16.05.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Konetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tomi-Pekka Nieminen
  • Joni Nieminen

Vastuuhenkilö

Tomi-Pekka Nieminen

Ryhmät

  • 21I160
    Konetekniikka, tuotantotekniikka

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen CAD/CAM-ohjelmoinnissa.
Opiskelija osaa tehdä CAM-ohjelmistolla toimivan CNC-ohjelman. Opiskelija osaa vaiheistaa kappaleen valmistuksen ja valita siihen sopivat työkalut. Opiskelija osaa luoda uuden työkalun ja lisätä sen työkalukirjastoon. Opiskelija osaa käyttää eri työstömenetelmiä kappaleen piirteiden ohjelmoinnissa. Opiskelija osaa hakea ohjelmointi virheet ja korjata ne.
Opiskelija osaa huomioida kustannustehokuuden merkityksen ohjelmoinnissa ja osaa minimoida materiaalihukan.
Opiskelija osaa siirtää ohjelmat digitaalisesti verkon läpi työstökoneille.

Sisältö (OJ)

CAM-ohjelmointi, lastuavan työstön vaiheistaminen. kappaleen kiinnitys, työkalun määritys ja työstöarvot, työstön lähestymis- ja poistumisliikkeet, postprosessorointi, ohjelman siirto työstökoneelle.

Esitietovaatimukset (OJ)

CAD/CAM-mallinnus

Lisätiedot (OJ)

Joni Nieminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa ja ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen CAD/CAM-ohjelmoinnissa. Opiskelija osaa tehdä CAM-ohjelmistolla toimivan CNC-ohjelman. Opiskelija osaa vaiheistaa kappaleen valmistuksen ja valita siihen sopivat työkalut. Opiskelija osaa luoda uuden työkalun ja lisätä sen työkalukirjastoon.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tuntee hyvin ja osaa käyttää eri työstömenetelmiä kappaleen piirteiden ohjelmoinnissa. Opiskelija osaa hakea ohjelmointivirheet ja korjata ne. Opiskelija osaa huomioida kustannustehokuuden merkityksen ohjelmoinnissa ja osaa minimoida materiaalihukan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Opiskelija kykenee selvittämään ja ratkaisemaan valmistukseen liittyviä ongelmia itsenäisesti yksinkertaisissa tapauksissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija hallitsee erinomaisesti ja osaa siirtää ohjelmat digitaalisesti verkon läpi työstökoneille. Opiskelija osaa hyödyntää ja soveltaa suunnittelussa digitaalista mallia (digitaalinen kaksonen = digital twin). Opiskelija pystyy soveltamaan taitojaan erilaisten ongelmien selvittämisessä ja ratkaisemisessa itsenäisesti.

Arviointiasteikko

0-5