Siirry suoraan sisältöön

Tuotannonsuunnittelu (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00DK93-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 11.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 05.05.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Konetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Lasse Hillman

Vastuuhenkilö

Lasse Hillman

Ryhmät

  • 21I160
    Konetekniikka, tuotantotekniikka

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija saa kokonaiskuvan yrityksen toiminnanohjausprosessista ja oppii erilaiset menetelmät toimitusketujun ohjaamiseksi ja kustannustehokkuuden parantamiseksi. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen kustannustehokkaan tuotannonsuunnittelun näkökulmasta. Opiskelija osaa soveltaa tuotannonohjausta ja -suunnittelua digitaalisen mallin avulla.

Sisältö (OJ)

Tuotannon- ja toiminnanohjaamisen ongelmat, tarpeet ja tavoitteet sekä myös tuotannonohjauksen eri suoritusvaiheet ja sisältö erityyppisissä tuotantojärjestelmissä ja toimintaympäristöissä. Kapasiteetin, toimituskyvyn ja materiaalinohjauksen hallinta. Toiminnaohjausjärjestelmän käyttö reaalisella tietokannalla. Opiskelija ymmärtää kestävän kehityksen merkityksen kustannustehokkaan tuotannonsuunnittelun näkökulmasta. Opiskelija osaa soveltaa tuotannonohjausta ja -suunnittelua digitaalisen mallin avulla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija saa kokonaiskuva yrityksen toiminnanohjausprosessista ja oppii tunnistamaan ja myös osaa erilaiset menetelmät toimitusketjun ohjaamiseksi ja kustannustehokkuuden parantamiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija ymmärtää, tuntee hyvin ja osaa luoda kestävän kehityksen merkityksen kustannustehokkaan tuotannonsuunnittelun näkökulmasta. Opiskelija kykenee selvittämään tarvittavia ja ratkaisemaan tuotantoon ja valmistukseen liittyviä ongelmia itsenäisesti yksinkertaisissa tapauksissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää, hallitsee erinomaisesti ja osaa soveltaa tuotannonohjausta ja -suunnittelua digitaalisen mallin avulla. Opiskelija pystyy soveltamaan taitojaan erilaisten ongelmien selvittämisessä ja ratkaisemisessa itsenäisesti.

Arviointiasteikko

0-5