Siirry suoraan sisältöön

Simulointi (4 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00DL57-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2024 - 11.08.2024

Ajoitus

01.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

4 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Konetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Lihong Yuan

Vastuuhenkilö

Harri Laaksonen

Ryhmät

  • 21I111
    Konetekniikka, tuotekehitys

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tuntee simuloinnin ja optimoinnin merkityksen teknillisessä ongelmanratkaisussa osana tuotteiden suunnitteluprosessia. Opiskelija osaa muodostaa suunnittelun tavoitteista, muuttujista ja rajoitteista lähtien muodostaa simulointi- ja optimointimallin konetekniikan valituilla sovellusalueilla. Opiskelija osaa käyttää tyypillistä teknillisen laskennan simulointiohjelmistoa simulointi- ja optimointimallien muodostamisessa ja ratkaisussa sekä ymmärtää simuloinnin mahdollisuudet kustannus- ja resurssitehokkaiden ratkaisujen tuottamisessa.

Sisältö (OJ)

Valitun simulointiohjelman (esim. Matlab)-käyttöliittymä ja ohjelmointiympäristö. Valitun simulointiohjelman ohjelmointikieli. Simulointi- ja optimointimallin muodostaminen lähtien suunnittelun tavoitteista, muuttujista ja rajoitteista. Simulointiharjoituksia valitun simulointiohjelman (esim. Simulink- ja SimMechanic sekä Optimization toolbox) ympäristöissä. Opintojakso sisältää ratkaisujen arviointia myös materiaali- ja kustannustehokkuuden näkökulmista. Virtuaalisen simuloinnin ja optimoinnin avulla opiskelija pystyy analysoimaan ja suunnittelemaan energiatehokkaita ympäristö- ja käyttäjäystävällisiä tuotteita.

Esitietovaatimukset (OJ)

Teknillisen mekaniikan ja koneensuunnittelun perusosaamisten hallinta.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa koneiden simuloinnin mahdollisuudet ja tärkeimmät peruskäsitteet. Opiskelija tiedostaa koneentoiminnan simuloinninprosessin vaatimukset ja mahdollisuudet sekä suoriutuu annetuista simulointitehtävistä tarvittaessa avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tuntee koneiden simuloinnin mahdollisuudet ja tärkeimmät peruskäsitteet. Opiskelija tiedostaa koneentoiminnan simuloinninprosessin vaatimukset ja mahdollisuudet sekä suoriutuu annetuista simulointitehtävistä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija hallitsee hyvin kaikki koneiden simuloinnin mahdollisuudet ja tärkeimmät peruskäsitteet. Opiskelija tiedostaa koneentoiminnan simuloinninprosessin vaatimukset ja mahdollisuudet sekä suoriutuu itsenäisesti annetuista simulointitehtävistä.

Arviointiasteikko

0-5