Siirry suoraan sisältöön

Biokemian laboratoriotyöt (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5O00EX24-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.11.2023 - 13.05.2024

Ajoitus

20.05.2024 - 26.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laboratoriotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tuuli Välineva
  • Mirja Niskanen

Vastuuhenkilö

Eeva-Leena Tuominen

Ryhmät

  • 23LATELAB
    Laboratoriotekniikka 2023, monimuoto

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- työskennellä turvallisesti biokemian laboratoriossa
- käyttää tavallisimpia biokemian alan laboratoriolaitteita ja välineitä
- tehdä analyysejä käyttäen tavallisimpia biokemiallisia työmenetelmiä
- dokumentoida laboratoriotyön selkeästi työpäiväkirjaan ja raportoida tulokset työselostuksen muodossa

Sisältö (OJ)

- Proteiinien ja entsyymien analyysit

Esitietovaatimukset (OJ)

Biokemia (5O00CV15) tai vastaava

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa ohjatusti tehdä analyysejä käyttäen tavallisimpia biokemiallisia työmenetelmiä. Opiskelija ymmärtää määritysmenetelmien periaatteet perustasolla. Opiskelija raportoi saamansa tulokset, mutta niiden tulkinnassa on merkittäviä puutteita. Opiskelijan laboratoriotyöskentelyssä on puutteita. Opiskelija osallistuu ryhmän toimintaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa tehdä analyysejä käyttäen tavallisimpia biokemiallisia työmenetelmiä. Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden avulla ja kykenee suunnittelemaan ja aikatauluttamaan työskentelyään. Opiskelija ymmärtää määritysmenetelmien periaatteet ja osaa tulkita saamiaan tuloksia ja arvioida niiden luotettavuutta. Opiskelija osaa raportoida tulokset selkeästi. Opiskelija työskentelee laboratoriossa taitavasti. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä ja suunnitella ryhmän työskentelyä laboratoriossa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osaa sujuvasti tehdä analyysejä käyttäen tavallisimpia biokemiallisia työmenetelmiä. Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa suunnitelmallisesti ja itseohjautuvasti pääasiassa kirjallisten ohjeiden avulla. Opiskelija osoittaa työskentelyssään ongelmanratkaisutaitoa ja organisointikykyä. Opiskelija ymmärtää määritysmenetelmien periaatteet yksityiskohtaisesti. Opiskelija osaa tulkita saamiaan tuloksia monipuolisesti ja arvioida kriittisesti ja monipuolisesti niiden luotettavuutta. Opiskelija osaa raportoida tulokset asiantuntevasti ja lähdekirjallisuuteen nojautuen. Opiskelija osaa työskennellä ryhmässä tavoitteellisesti ja organisoida ryhmän toimintaa laboratoriossa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jatkuva arviointi, johon vaikuttavat laboratoriotöihin valmistautuminen, laboratoriotyöskentely ja toiminta laboratoriossa, seminaari, työselostus ja tehtävät.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Laboratoriotyöt
Seminaari
Työselostus, tehtävät

Oppimateriaalit

Materiaali Moodlessa
Biokemiallinen menetelmäkirjallisuus, esim. Wilson, Walker: Principles and Techniques of Biochemistry and Molecular Biology

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktiopetus: 36 h
Itsenäinen työskentely: n. 99 h

Lisätietoja opiskelijoille

Laboratoriotyökurssille pääsyn edellytyksenä on hyväksytty arvosana vähintään yhdestä Biokemian teoriakurssin 5O00EW34-3006 osatentistä ja menetelmäosuuden suoritus (menetelmäesitys ja tehtävät).
Läsnäolo kaikkina lukujärjestykseen merkittyinä laboratoriotyöpäivinä on välttämätöntä kurssin suorittamiseksi. Poissaoloista ilmoitetaan etukäteen opettajalle ja työparille. Poissaolon korvaamisesta sovitaan opettajan kanssa.