Siirry suoraan sisältöön

Palvelumuotoiluprosessi vieraanvaraisuusalalla (10 op)

Toteutuksen tunnus: 8T00FW11-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

03.06.2024 - 23.08.2024

Ajoitus

27.08.2024 - 26.11.2024

Laajuus

10 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 35

Koulutus

  • Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Tuija Ylä-Viteli
  • Sami Salonen

Vastuuhenkilö

Tuija Ylä-Viteli

Ryhmät

  • 23RESTO
    Palveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija:
- osaa kehittää käyttäjälähtöisiä, arvoa luovia, kestävän kehityksen tavoitteita tukevia palveluja
- osaa soveltaa palvelumuotoilua käytännössä
- osaa arvioida ja kehittää asiakkaan kokemusta
- osaa huomioida matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristön haasteet ja mahdollisuudet palvelukehittämisessä

Sisältö (OJ)

MITÄ muutoksia ja mahdollisuuksia matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristö antaa palvelujen kehittämiseen?
MIKSI kestävän kehityksen tavoitteet on huomioitava palvelujen suunnittelussa?
MITEN käyttäjälähtöinen palvelujen kehittäminen mahdollistaa arvon luonnin ja tavoitellun asiakaskokemuksen?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa määritellä kestävän kehityksen tavoitteita, asiakaskokemuksen ja palvelumuotoiluprosessin käsitteet.
Opiskelija suoriutuu palvelumuotoiluprosessin toteuttamisesta ohjatusti yhdessä tiiminsä kanssa.
Opiskelija toimii ryhmässä ja tunnistaa vuorovaikutustaitonsa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa selittää kestävän kehityksen tavoitteet, asiakaskokemuksen ja palvelumuotoiluprosessin käsitteinä sekä osaa jäsentää niitä suhteessa toisiinsa.
Opiskelija osaa rajata tehtävää kestävän kehityksen tavoitteiden soveltamiseksi uusien palvelujen muotoilussa tavoitellun asiakaskokemuksen saavuttamiseksi. Opiskelija osaa perustella ratkaisunsa.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija osaa arvioida ryhmänsä kehittämisprosessia ja sen lähtökohtia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää laaja-alaisia kokonaisuuksia ja yhdistää kestävän kehityksen tavoitteita ja palvelumuotoilua prosessina ammatilliseen kontekstiin.
Opiskelija osaa soveltaa kestävän kehityksen tavoitteita uusien palvelujen muotoilussa tavoitellun asiakaskokemuksen saavuttamiseksi.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ryhmänsä kehittämisprosessia, antaa siihen rakentavia kehitysehdotuksia sekä tehdä tarvittavia muutoksia siihen prosessin aikana.

Aika ja paikka

27.08.2024 09.00 - 11.30
27.08.2024 11.30 - 14.00
03.09.2024 09.00 - 11.30
3.09.2024 11.30 - 15.00
10.09.2024 09.00 - 11.30
10.09.2024 11.30 - 15.00
17.09.2024 09.00 - 11.30
17.09.2024 11.30 - 15.00
24.09.2024 09.00 - 11.30
24.09.2024 11.30 - 14.00
01.10.2024 09.00 - 11.30
01.10.2024 11.30 - 15.00
08.10.2024 09.00 - 11.30
08.10.2024 11.30 - 15.00
21.10.2024 11.30 - 14.00
22.10.2024 09.00 - 11.30
28.10.2024 11.30 - 14.00
29.10.2024 09.00 - 11.30
04.11.2024 11.30 - 14.00
05.11.2024 09.00 - 11.30
11.11.2024 11.30 - 14.00
12.11.2024 09.00 - 11.30
18.11.2024 11.30 - 14.00
19.11.2024 09.00 - 11.30
25.11.2024 11.30 - 14.00
26.11.2024 09.00 - 11.30
02.12.2024 11.30 - 14.00
03.12.2024 09.00 - 11.30
09.12.2024 11.30 - 14.00
10.12.2024 09.00 - 11.30

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä. Yksilötehtävä (0-5) 40%, tiimitehtävä 50%. Itse ja vertaisarviointiarviointi 10%

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luento-opetusta, tiimityötä, toimeksiantajayrityksien kanssa tehtävä yhteistyö.

Oppimateriaalit

Kirjallisuus ja muu lähdemateriaali sovitaan opintojakson alussa / Moodlessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

10op. Luento-opetusta 40h. Tiimityötä ja tiimiohjausta 136h. Itsenäinen työ 94h. Yhteensä 270h.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

AHOT - osaamisen näyttö, sovitaan erikseen tarpeen mukaan.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Tuotokset tehdään toimeksiantajayrityksiin.