Siirry suoraan sisältöön

Kestävän kehityksen luonnontieteellinen tausta (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5N00EZ75-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.06.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

11.09.2023 - 15.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Opettaja

  • Sampo Saari

Ryhmät

  • 23CAMPUSONLINE
    CAMPUSONLINE
  • VAPAA
    Vapaasti valittavat opinnot

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija ymmärtää ekosysteemien ja ilmastosysteemin toiminnan periaatteet ja ekosysteemien toiminnan merkityksen kestävän kehityksen perustana sekä osaa vertailla erilaisten ympäristön tilan seurantaan käytettävien menetelmien soveltuvuutta erilaisissa tilanteissa.

Sisältö (OJ)

Kurssilla perehdytään maa- ja vesiekosysteemien toimintaan, ympäristön tilan seurannan menetelmiin, luonnonvarojen kestävän käytön ja monimuotoisuuden kysymyksiin sekä ilmastosysteemin perusteisiin.

Aika ja paikka

Kurssiin liittyvät virtuaalitapaamiset ilmoitetaan Lukkarit (https://lukkarit.tamk.fi/) sivuston lisäksi kurssin verkkoalustalla (Moodle).

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei lopputenttiä. Verkkopohjaiset monivalintakokeet tulevat suoritettavaksi kurssin Moodle-pohjalle.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin läpäiseminen vaatii kaikkien pakollisten tehtävien tekemisen hyväksytysti. Pakollisiin tehtäviin kuuluu kaksi Moodlessa tehtävää monivalintakyselyä, yksi pohdintatehtävä (Moodlen keskustelupalsta), yksi lyhyt essee ja yksi kurssin lopussa ryhmätyönä tehtävä esitys. Sekä esseeseen että esitykseen liittyy lisäksi vertaisarviointi ja lyhyt palaute kysely. Edellä mainittujen lisäksi, kurssin puolivälissä annetaan kurssin välipalaute ja kurssin lopuksi kurssipalaute.

Kun teet kaikki tehtävät ja palautat ne määräaikaan mennessä, saat kurssin arvosanaksi 3. Korkeampaan arvosanaan (4-5) vaaditaan hyvä ja perusteltu vertaisarviointi (essee ja esitys) ja aktiivinen osallistuminen esityksen tekemiseen. Ohjeiden noudattamatta jättäminen ja määräajoista myöhästyminen laskevat numeroa. Kurssisuoritus hylätään, mikäli jokin pakollisista tehtävistä jää palauttamatta.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Kurssin suorittaminen ei edellytä läsnäoloa luennoilla, vaan kaikki tämän kurssin luentomateriaali löytyy sähköisenä Moodle-alustalta. Kurssilla järjestetään aloituswebinaari. Aloituswebinaarissa käydään läpi kurssin toimintatavat, sisältö, kurssitehtävät ja niiden ohjeistukset. Lisäksi tutustumme kestävän kehityksen historiaan, termeihin ja tavoitteisiin. Kaikki webinaarit taltioidaan ja ne tulevat kurssilaisten saataville kurssin teamsiin ja taltiointien linkit Moodleen.

Oppimateriaalit

Kaikki kurssiin liittyvä oppimateriaali ja kirjallisuuslähteet löytyvät kurssin verkkoalustalta (Moodle). Opiskelijoita kannustetaan jakamaan materiaaliehdotuksia kurssin aikana.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Webinaarit ja verkkotapaamiset: ~20 h
Itsenäinen työskentely: ~75 h
Ryhmätyöskentely ja vertaisarviointi: ~40 h
Yht: 135 h

Sisällön jaksotus

Verkkotapaamisten ajankohdat (7 verkkotapaamista) kurssin Moodle sivulla ja kalenterissa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Neuvotellaan tarvittaessa opettajan kanssa.

Lisätietoja opiskelijoille

Viikko 1: Johdanto, Kestävän kehityksen merkitys ja tavoitteet
Viikko 2-3: Maa- ja vesiekosysteemien toiminta
Viikko 4-5: Ilmastosysteemin perusteet
Viikko 6: Välipalaute
Viikko 7-8: Ilmaston ja ekosysteemien väliset takaisinkytkennät
Viikko 9-10: Ilmaston ja monimuotoisuuden suojelu
Viikko 11: Yhteenveto ja kurssipalaute

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa peruskäsitteet ja ymmärtää keskeisimmät prosessit luonnontieteellisestä kestävästä kehityksestä, ilmastosysteemistä ja ekosysteemeistä.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija osaa tuottaa ja analysoida luonnontieteellisen kestävän kehityksen tekstejä sekä ymmärtää laaja-alaisesti ilmastosysteemin ja ekosysteemien toiminnan ja niiden väliset vuorovaikutussuhteet.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ymmärtää syvällisesti luonnontieteellisen kestävän kehityksen teemat ja kokonaisuuden ja osaa ammattimaisesti analysoida erilaisia aiheeseen liittyviä materiaaleja ja tuottaa niitä. Opiskelija ymmärtää syvällisesti ilmastosysteemin ja ekosysteemien toiminnan ja niiden väliset takaisinkytkentämekanismit ja osaa esitellä niitä ammattimaisesti yleisölle.