Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

30.01.2023 - 06.03.2023

Ajoitus

01.03.2023 - 26.05.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

15 - 25

Opettaja

  • Arja Luiro
  • Leila Kakko
  • Marika Kukkonen

Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät

  • 20RESTO
    Restonomi 2020, päivätoteutus
  • 21RESTO
    Palveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
  • 23KVRN1
    Exchange Students Hospitality Management S2023

Sisältö (OJ)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Aika ja paikka

Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 4. periodissa.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö

Oppimateriaalit

Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 41 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 94 h

Sisällön jaksotus

Lähiopetuspäivät pääosin Catering Studiolla :

Torstai 9.3.2023 klo 13-17
Perjantai 17.3.2023 klo 12-18
Perjantai 31.3.2023 klo 14 - 18
Perjantai 14.4.2023 klo 12 - 18
Perjantai 21.4.2023 klo 9 - 14 ( Huom! Luokka H4-07 )
Perjantai 28.4.2023 klo 9 - 14
Perjantai 5.5.2023 klo 9 - 15

Kansainvälisyys

Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa torstaina 9.3. klo 13.00 (Catering Studio G0-08), jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.

Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.