Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3015
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
30.01.2023 - 06.03.2023
Ajoitus
01.03.2023 - 26.05.2023
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
15 - 25
Opettaja
- Arja Luiro
- Leila Kakko
- Marika Kukkonen
Vastuuhenkilö
Leena Mäkelä
Ryhmät
-
20RESTORestonomi 2020, päivätoteutus
-
21RESTOPalveluliiketoiminta 2021, päivätoteutus
-
23KVRN1Exchange Students Hospitality Management S2023
Sisältö (OJ)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Aika ja paikka
Opintojakson lähiopetus toteutetaan Ravintola Catering Studiossa 4. periodissa.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Käytännön harjoitukset (Catering Studio)
Tiimityö
Oppimateriaalit
Kurssimateriaalit
Muu materiaali sovitaan opintojakson alussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Lähiopetus 41 h
Itsenäinen työ ja tiimityö 94 h
Sisällön jaksotus
Lähiopetuspäivät pääosin Catering Studiolla :
Torstai 9.3.2023 klo 13-17
Perjantai 17.3.2023 klo 12-18
Perjantai 31.3.2023 klo 14 - 18
Perjantai 14.4.2023 klo 12 - 18
Perjantai 21.4.2023 klo 9 - 14 ( Huom! Luokka H4-07 )
Perjantai 28.4.2023 klo 9 - 14
Perjantai 5.5.2023 klo 9 - 15
Kansainvälisyys
Opintojaksolla on mukana kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle otetaan 25 opiskelijaa: puolet restonomiopiskelijoita ja puolet vaihto-opiskelijoita ilmoittautumisjärjestyksessä.
Opintojakso alkaa torstaina 9.3. klo 13.00 (Catering Studio G0-08), jolloin pitää olla paikalla. Muuten paikka voidaan antaa seuraavalle ilmoittautumisjonossa olevalle.
Opintojaksolla tarvitaan keittiötyöhön soveltuvat vaatteet ja työkengät.