Siirry suoraan sisältöön

Sähköiset tehosiirtojärjestelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5U00FT68-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 16.09.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 31.12.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Älykäs uusiutuva sähköenergiatuotanto YAMK

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Älykkään uusiutuvan sähköenergiantuotannon ylempi tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Klaus Virtanen

Vastuuhenkilö

Klaus Virtanen

Ryhmät

  • 23YALY
    Älykkään uusiutuvan sähköenergiantuotannon ylempi tutkinto-ohjelma

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson oppimistavoitteet ovat:
• Sähköisten tehosiirtojärjestelmien toiminnallisuuden ymmärtäminen, erilaiset tehosiirtojärjestelmät ja niiden ominaispiirteet.
* Tuotannon liittäminen liittyjän ja verkon kannalta
• Tehosiirtojärjestelmän mitoitusperiaatteet: teho- ja suorituskyky, toiminnallisuus, turvallisuus, järjestelmien konseptointi.
• Tehosiirtojärjestelmän ohjaus- ja suojausjärjestelmät.
• Tehosiirtojärjestelmien rooli sähköverkoissa, saarreke- ja omavoimaisissa järjestelmissä

Sisältö (OJ)

Opintojaksossa perehdyt erilaisiin sähköisiin AC ja DC tekniikkaan hyödyntäviin tehosiirtojärjestelmiin, komponentteihin, niiden toimintaan, ominaisuuksiin, suojaukseen ja ohjaukseen. Opintojaksossa saat käsityksen sähköisen tehosiirtojärjestelmän hyödynnettävyydestä erilaisissa käyttökohteissa kuten ajoneuvoissa ja liikkuvissa työkoneissa sekä maakäyttöön tarkoitetuissa laitteistoissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija pystyy auttavasti hyödyntämään sähköisten tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja osaa alustavasti vertailla järjestämien ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija pystyy hyödyntämään sähköisten tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja osaa vertailla järjestämien ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija pystyy monipuolisesti ja laajasti hyödyntämään tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja osaa analyyttisesti ja järjestälmisesti vertailemaan järjestämien ominaisuuksia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu tenttiin tai harjoitustyönäyttöön.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähi- tai etäopetusta järjestetään yhteensä 15 h. Opintojakson suorittaminen perustuu vahvasti opiskelijaan omaan tekemiseen ja aiheiden syvempään käsittelyyn.

Sisällön jaksotus

Opintojakson oppimistavoitteet ovat:
• Sähköisten tehosiirtojärjestelmien toiminnallisuuden ymmärtäminen, erilaiset tehosiirtojärjestelmät ja niiden ominaispiirteiden sisäistäminen.
* Kyky analysoida tuotannon liittämistä liittyjän ja verkon kannalta osaksi sähköenergiajärjestelmää.
• Osaa ja kykenee analyyttisesti soveltamaan tehosiirtojärjestelmän mitoitusperiaatteita, osaa tuottaa ja soveltaa teho- ja suorituskyky vaatimuksia, kykenee toimittamaan analyyttisiä toiminnallisuuksia, osaa soveltaa turvallisuusvaatimuksia ja kykenee järjestelmien konseptointiin ja hallitseen vaatimusten hallinnan.
• Tehosiirtojärjestelmän ohjaus- ja suojausjärjestelmien käsitteet ja analyyttiset menetelmät niiden soveltamiseksi.
• Tehosiirtojärjestelmien rooli sähköverkoissa, saarreke- ja omavoimaisissa järjestelmissä sekä näiden ominaisuuksien analyyttinen pohdinta.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija ei pysty auttavasti hyödyntämään sähköisten tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja ei osaa alustavasti vertailla järjestämien ominaisuuksia. Opiskelijalla ei ole analyyttistä kykyä soveltaa opittua osana omaa työskentelyä. Opiskelija ei pysty kriittisesti keskustelemaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.Opiskelija ei pysty arvioimaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija pystyy auttavasti hyödyntämään sähköisten tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja osaa alustavasti vertailla järjestämien ominaisuuksia. Opiskelija kykenee auttavasti analyyttiseen, pohtivaan ja vertailevaan analysointiin tehosiirtomahdollisuuksien soveltamiseksi osaksi sähköenergiajärjestelmissä. Opiskelija pystyy auttavasti kriittisesti keskustelemaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.Opiskelija pystyy auttavasti arvioimaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija pystyy hyödyntämään sähköisten tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja osaa vertailla järjestämien ominaisuuksia. Opiskelija kykenee analyyttiseen, pohtivaan ja vertailevaan analysointiin tehosiirtomahdollisuuksien soveltamiseksi osaksi sähköenergiajärjestelmissä. Opiskelija pystyy kriittisesti keskustelemaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.Opiskelija pystyy arvioimaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija pystyy monipuolisesti ja laajasti hyödyntämään tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa ja osaa analyyttisesti ja järjestälmisesti vertailemaan järjestämien ominaisuuksia.Opiskelija pystyy monipuolisesti analyyttiseen, pohtivaan ja vertailevaan analysointiin tehosiirtomahdollisuuksien soveltamiseksi osaksi sähköenergiajärjestelmissä. Opiskelija pystyy monipuolisesti ja laajasti kriittisesti keskustelemaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.Opiskelija pystyy monipuolisesti ja laajasti arvioimaan tehosiirtojärjestelmien mahdollisuuksia erilaisissa sovelluksissa.