Siirry suoraan sisältöön

Monikameratyöskentely (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW61-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.06.2023 - 27.08.2023

Ajoitus

21.08.2023 - 20.12.2023

Laajuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Kai Salonen
  • Juha Kaikkonen
  • Jasse Kesti
  • Esko Ansami

Vastuuhenkilö

Kai Salonen

Ryhmät

  • 22MA
    Medianomi (AMK) 2022

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa toteuttaa ammatillisessa, monialaisessa ryhmässä monikameratuotannon. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija tuntee monikameratuotantojen erityispiirteet ja harjaantuu valitsemiinsa työrooleihin.

Sisältö (OJ)

Monikameratekniikkaan ja -sisältöihin liittyvät opetukset ja studioharjoitukset. Monikameratuotannon työryhmän roolit ja komentokieli. Käytännön tuotantoon valmistautuminen.

Esitietovaatimukset (OJ)

Media-alan tutkinto-ohjelman ensimmäisen vuoden opinnot.

Lisätiedot (OJ)

Arviointi perustuu oppimispäiväkirjaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija on mukana opetuksessa ja suorittaa annettuja tehtäviä ohjatusti ryhmän jäsenenä. Opiskelija osoittaa ymmärtävänsä monikameratuotannon pääpiirteet ja pystyy toimimaan sovitussa työroolissa ohjeiden mukaisesti. Opiskelija pystyy ottamaan vastaan korjaavaa palautetta.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen ja suorittaa itsenäisesti keskeisiä tehtäviä ja toimii työryhmän aktiivisena jäsenenä. Hän osaa kuvata monikameratuotannon työprosessin ja perustella tehdyt valinnat. Hän tuntee monikameratuotannon teknisen järjestelmän perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija arvioi omaa toimintaansa ja osallistuu vaihtoehtoisten ratkaisujen kehittämiseen. Hän ottaa vastaan ja antaa aktiivisesti palautetta. Opiskelija harjaantuu valitsemiinsa monikameratuotannon työrooleihin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osallistuu opetukseen aktiivisesti sekä itsenäisesti että työryhmän jäsenenä eri työrooleissa. Hän suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti toimien rakentavasti, ryhmähenkeä luoden ja ylläpitäen sekä muita ryhmän jäseniä tukien. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää toimintaansa ammattimaisesta näkökulmasta. Hän suhteuttaa työprosessinsa kokonaisuuteen ja tuntee monikameratuotannon erityispiirteet. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet ja hallitsee komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Hän tunnistaa omat ja projektin vahvuudet ja kehittämiskohteet ja pystyy tarvittaessa toimimaan useissa monikameratuotannon työrooleissa.

Aika ja paikka

Ajoitus:
Kaikki syksyn 2023 tv-jaksot (4 kpl) ovat sidoksissa toisiinsa ja ovat kokonaisuus. Monikameraharjoitukset toteutetaan samoissa ryhmissä kuin kurssiä edeltävät journalismi- ja tv-ohjelmien suunnittelu -kurssit. Ryhmän 1 muodostavat pienryhmät 1-3 ja ryhmän 2 pienryhmät 4-6.
Opetus on viikoilla 39 - 43 (arvioitavana aktiivinen osallistuminen, tentti ja oppimisraportti, jossa koettua peilataan kurssin osaamistavoitteisiin)
- viikko 39 teoriaopetus Kinossa
- viikot 40 ja 41 tiistai - torstai (harjoitukset studiossa)
- viikko 43 maanantai - lauantai (ryhmä 1: ma - ke, ryhmä 2 to - la)

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Tentti pidetään viikon 39 torstaina eli 28.9.2023 osana monikameratuotannon teoriaopetusta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

TAMKin media-alan arviointikriteerit ja lisäksi aktiivinen läsnäolo, tentti ja oppimispäiväkirja.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opiskelija osaa toteuttaa ammatillisessa, monialaisessa ryhmässä monikameratuotannon. Hän tuntee signaalitien rakentamisen perusteet sekä tyypillisen komentokielen ja kuvakokojen järjestelmän. Opiskelija tuntee monikameratuotantojen erityispiirteet ja harjaantuu valitsemiinsa työrooleihin.

Oppimateriaalit

Materiaali jaetaan pääosin teoriaviikolla eli 39.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla valmistaudutaan Ylen kanssa tehtävään Pikku Kakkosen tuotantoon. Tämän kurssin käyminen on välttämätön edellytys TV-projekti -nimiselle kurssille.