Siirry suoraan sisältöön

CAD suunnittelu 1 (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00DJ85-3018

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 31.08.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Konetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Juuso Huhtiniemi

Vastuuhenkilö

Juuso Huhtiniemi

Pienryhmät

  • Pienryhmä 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • 23I112C
    Konetekniikka 2023

Pienryhmät

  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija hallitsee perustiedot ja taidot tehokkaasta 3-ulotteisesta mallinnustekniikasta ja tunnistaa ja osaa käyttää suunnitteluohjelmaan integroitua PDM-järjestelmää. Opiskelija osaa käyttää perus- piirustusmerkkejä, luoda alikokoonpanoja ja rakenteita.

Sisältö (OJ)

Opintojaksolla harjoitellaan oikeanlaista ja tehokasta mallinnustekniikkaa yleisesti käytössä olevia operaatioita hyväksikäyttäen (mm. Revolve, Extrude, Swept jne). Mallinnuksessa harjoitellaan samalla PDM:n tehokasta ja oikeanlaista käyttöä ja mallinnetuista osista syntyy mm. hitsaus- ja erilaisia alikokoonpanoja. Mallinnetuista osista syntyy lopuksi modulaarinen tuote. Kurssilla harjoitellaan vakiokomponenttien käyttöä osana koonpanoja. Kurssilla harjoitellaan piirustusten perusprojektioita mitta- koneistus- ja hitsausmerkkeineen, ja tuotetaan vähintään piirustus sorvatusta ja hitsatusta osasta, sekä kokoonpanopiirustus osaluetteloineen.

Lisätiedot (OJ)

Suunnitteluohjelmana käytetään SolidWorks-ohjelmistoa ja PDM-järjestelmänä SolidWorksPDM-ohjelmaa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tunnistaa 3D-suunnittelussa käytetyt tärkeimmät peruskäsitteet ja komennot. Opiskelija tiedostaa tavat tuottaa suunnitteluohjelmalla 3-uloitteista geometriaa ja suoriutuu annetuista mallinnus- ja piirustustehtävistä, tarvittaessa avustettuna. Opiskelija tunnistaa PDM-järjestelmän tarjoamat hyödyt suunnitteluprosessissa ja pystyy käyttämään järjestelmää. Opiskelija tunnistaa perushitsaus- ja koneistusmerkit ja osaa lisätä niitä piirustuksiin.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa tuottaa hyvää 3-uloitteista geometriaa ja suoriutuu pääsääntöisesti itsenäisesti annetuista mallinnus- ja piirustustehtävistä. Opiskelija tunnistaa PDM-järjestelmän tarjoamat hyödyt ja käyttää järjestelmää hyväksi suunnitteluprosessin eri vaiheissa. Opiskelija kykenee tuottamaan kokoonpanon joka on mallinnusteknisesti ja valmistusteknillisesti toimiva. Opiskelija osaa käyttää ja mitoittaa tasalujia hitsaussaumoja, sekä tuottaa valmistettavia koneistuspiirustuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija tuottaa virheetöntä 3-uloitteista geometriaa ja suoriutuu itsenäisesti annetuista tehtävistä. Opiskelija käyttää PDM-järjestelmää tehokkaasti hyväkseen ja opiskelija tunnistaa tuoterakenteen merkityksen ja pystyy tuottamaan mm. virheetöntä suunnittelu- ja attribuuttidataa. Opiskelijan tuottama suunnitteludata on valmistusteknillisesti erinomainen ja valmistettavissa tehokkaasti. Opiskelijan tuottamat piirustukset ovat merkintöineen lähes virheettömiä.

Arviointiasteikko

0-5