Siirry suoraan sisältöön

Konetekniikan johdantokurssi (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5K00DM63-3016

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2023 - 10.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Konetekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Pauliina Paukkala

Vastuuhenkilö

Pauliina Paukkala

Ryhmät

  • 23I112A
    Konetekniikka 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija tietää perusteet tyypillisten pienkoneiden rakenteista ja näiden osien liittämismenetelmistä, materiaaleista, koneenelimistä, komponenteista sekä niiden valintaperusteista. Opiskelija osaa toimia projekti- ja ryhmätyöympäristössä. Opiskelija ymmärtää kone- ja sähköturvallisuuden perusteet. Opiskelija osaa raportoida ja esittää tekemänsä työn. Opiskelija osaa valita oikeita työkaluja ja menetelmiä mm. laitteiden ja liitosten kokoamiseen ja purkamiseen.

Sisältö (OJ)

Tyypillisten pienkoneiden rakenteet. Koneenosien tyypilliset osien liittämismenetelmät, materiaalit, koneenelimet. Komponenttien valintaperusteet. Kone- ja sähköturvallisuuden perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija pystyy tunnistamaan joitakin pienkoneiden rakenteita, materiaaleja ja komponentteja. Opiskelija ymmärtää koneturvallisuuden perusteet.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tunnistaa suuren osan pienkoneiden rakenteista, materiaaleista ja komponenteista ja on myös omatoimisesti hankkinut niistä jotakin tietoa. Opiskelija ymmärtää hyvin koneturvallisuuden perusteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta sekä osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä. Opiskelija ymmärtää hyvin koneturvallisuuden perusteet ja osaa hyödyntää tätä tietoa toiminnassaan oma-aloitteisesti.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei ole tenttiä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Raportit, esitelmät

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Lähiopetus; ongelmalähtöinen opiskelu, laboratoriotyöskentely, harjoitukset, esitelmät, projektityöskentely

Oppimateriaalit

Internetistä omatoimisesti etsittävät standardit, patentit jne.
Laboratoriotunneilla annettavat työohjeet.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Aloitusluento 2h teorialuokassa, laboratoriotyöskentelyä 3h/viikko, seminaari 2h.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei ole.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakson puitteissa käydään alihankintamessuilla, josta tehdään raportti annettujen ohjeiden mukaisesti. Opintojaksossa tutustutaan myös yritysedustajan laitteeseen ja suoritetaan siitä annetut tehtävät.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson aikana opiskelijat purkavat laboratoriossa koneita ja laitteita. Purkamistyöstä pidetään pöytäkirjaa ja opintojakso päättyy työn esittämiseen seminaarissa muille opiskelijoille. Työstä tehdään myös kirjallinen kuvia, taulukoita yms. sisältävä raportti annettavan ohjeen mukaisesti.
Lisäksi opintojakson puitteissa käydään alihankintamessuilla, josta tehdään raportti annettujen ohjeiden mukaisesti. Opintojaksossa tutustutaan myös yritysedustajan laitteeseen ja suoritetaan siitä annetut tehtävät.

Arviointikriteerit - hylätty (0) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Tekemättömät laboratoriotyöt, poissoloja yli 50% kontaktiopetuksesta.

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija pystyy tunnistamaan joitakin pienkoneiden rakenteita, materiaaleja ja komponentteja.
Opiskelija osaa tunnistaa joitakin koneenrakennuksen yleisimpiä koneenosia sekä yksinkertaisia perustyökaluja. Opiskelija osaa avustettaessa etsiä standardeista tietoa koneenosista. Opiskelija pystyy auttavasti raportoimaan tekemänsä työn.
Opiskelija on jonkin verran motivoitunut, ottaa vastuun omasta suoriutumisestaan, osaa toimia ryhmässä sekä antaa ja vastaanottaa palautetta.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tunnistaa suuren osan pienkoneiden rakenteista, materiaaleista ja komponenteista ja on myös omatoimisesti hankkinut niistä jotakin tietoa.
Opiskelija tuntee useita koneenrakennuksen yleisimpiä koneenosia. Opiskelija tuntee useita liitosten kokoamisessa ja purkamisessa käytettäviä työkaluja. Opiskelija osaa etsiä standardeista tietoa koneenosista. Opiskelija osaa raportoida järjestelmällisesti tekemänsä työn.
Opiskelija on selvästi motivoitunut, ottaa vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta sekä osaa rakentavasti antaa ja vastaanottaa palautetta

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tuntee hyvin pienkoneiden rakenteita, materiaaleja ja komponentteja ja hankkii niistä itse aktiivisesti tietoa.
Opiskelija tuntee hyvin useita koneenosia ja niiden liitosperiaatteita. Opiskelija osaa valita itsenäisesti oikeita työkaluja liitosten kokoamiseen ja purkamiseen. Opiskelija ymmärtää yleisesti standardien merkityksen koneenrakennuksessa ja osaa etsiä itsenäisesti tietoa koneenosista. Opiskelija osaa raportoida seikkaperäisesti, järjestelmällisesti, kiinnostavasti ja oikein tekemänsä työn.
Opiskelija on erittäin motivoitunut, ottaa sitoutuneesti vastuuta omasta ja ryhmän suoriutumisesta, kannustaa ja edesauttaa ryhmää parempaan suoritukseen ja osaa hyödyntää palautetta systemaattisesti ammatillisen kasvun välineenä.