Siirry suoraan sisältöön

Tietojärjestelmät ja toimisto-ohjelmat (5 op)

Toteutuksen tunnus: 2E00EW09-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.07.2023 - 09.08.2023

Ajoitus

10.08.2023 - 23.10.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Media-ala

Toimipiste

TAMK Mediapolis

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Media-alan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Maaret Salminen
  • Janne Heinonen

Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät

  • 23MA
    Medianomi (AMK) 2023

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa käyttää opinnoissaan tarpeellisia perusohjelmistoja ja TAMKin tietoverkon palveluita. Opiskelija osaa laatia asiakirjoja, taulukoita, esityksiä ja digitaalisia havaintoaineistoja ja osaa kuvankäsittelyn perusteet. Opiskelija osaa etsiä lisätietoa ohjelmistojen käytöstä kirjallisista ja sähköisistä ohjeista.

Sisältö (OJ)

Tietokoneen käyttöliittymä, tiedostojen hallinta ja kansiointi. TAMKin tietojärjestelmät ja verkkotulostusasetukset. Sähköposti, kalenteri, skannaus ja keskeiset oheislaitteet. Perustasolla tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, esitysohjelma, graafiset työkalut ja kuvankäsittely.

Lisätiedot (OJ)

Tietojärjestelmät ja toimisto-ohjelmat -jakson voi suorittaa myös alkukartoituksen ja näyttöjen perusteella ennen opintojakson alkamista, mikäli opiskelijalla on aiempaa kokemusta tai opintoja toteutuksella käsiteltävistä aiheista ja ohjelmistoista.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osoittaa välttäviä tai tyydyttäviä tietojärjestelmien ja toimisto-ohjelmien käyttötaitoja tunneilla, näytöissä, kurssitehtävissä, tentissä ja itsenäisessä työskentelyssä. Aktiivisuus, huolellisuus, läsnäolo ja osallistuminen kurssilla on välttävää tai tyydyttävää.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osoittaa hyviä tai kiitettäviä tietojärjestelmien ja toimisto-ohjelmien käyttötaitoja tunneilla, näytöissä, kurssitehtävissä, tentissä ja itsenäisessä työskentelyssä. Aktiivisuus, huolellisuus, läsnäolo ja osallistuminen kurssilla on hyvää tai kiitettävää.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija osoittaa erinomaisia tietojärjestelmien ja toimisto-ohjelmien käyttötaitoja tunneilla, näytöissä, kurssitehtävissä, tentissä ja itsenäisessä työskentelyssä. Aktiivisuus, huolellisuus, läsnäolo ja osallistuminen kurssilla on erinomaista.

Aika ja paikka

Zoom 1. periodi

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

ei ole

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin arvioinnissa sovelletaan TAMKin yleisiä arviointikriteerejä. Kurssin suorittaminen edellyttää sitä, että kaikki kurssitehtävät on tehty hyväksytysti ja arvioinnin muut perusteet toteutuvat vähintäänkin tyydyttävästi. Poissaolokertoja opetuksesta voi olla enintään yksi opettajan hyväksymästä syystä, ja opiskelijan tulee korvata kyseinen kerta korvaavalla tehtävällä.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opetus etänä Zoomissa, etätyöskentely Moodlessa, harjoitus- ja kurssitehtävät, näytöt

Oppimateriaalit

opettajalta

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

40 % opetusta/ohjausta, 60 % itsenäistä työskentely

Sisällön jaksotus

Viisi (5) kokoontumiskertaa etänä Zoomissa etänä tiistaisin, viikot 37-41, 12.9. alkaen. Jokaiselle kokoontumiskerralle on oma aiheensa ja siihen liittyvä harjoitustehtävä. Tämän lisäksi kaikista viidestä aihealueesta on erilliset kurssitehtävät, joilla opiskelija näyttää osaamisensa. Kurssitehtävien viimeinen palautuspäivä on 30.10.2023.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutuksen sisältöjen osaamisen osoitus näytöllä (sovittava erikseen opettajan kanssa). Opiskelijan aiempia suorituksia ja/tai työn kautta syntynyttä osaamista voidaan hyväksilukea kurssin sisältöihin ja tavoitteisiin soveltuvilta osin. Opiskelija sopii tapaamisen kurssin opettajan kanssa, jolloin arvioidaan, minkä verran opiskelija osallistuu kurssille ja mitä osoitetaan näytöllä. Ensimmäinen kokoontumiskerta on kaikille pakollinen.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

ei ole

Kansainvälisyys

ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Viisi (5) kokoontumiskertaa etänä Zoomissa etänä tiistaisin klo 9 alkaen, viikot 37-41. Jokaiselle kokoontumiskerralle on oma aiheensa ja siihen liittyvä harjoitustehtävä. Tämän lisäksi kaikista viidestä aihealueesta on erilliset kurssitehtävät, joilla opiskelija näyttää osaamisensa. Kurssitehtävien viimeinen palautuspäivä on 30.10.2023.

OHJELMARUNKO (tarkemmat tiedot kurssin käynnistyessä)

12.9 Kurssin avaus ja etäopiskelun periaatteet. Aihealue 1: Tietokoneen käyttöliittymä, tiedostojen hallinta ja kansiointi. TAMKin tietojärjestelmät ja verkkotulostusasetukset. Sähköposti, kalenteri, skannaus ja keskeiset oheislaitteet.

19.9. Aihealue 2: Tekstinkäsittely (Word), perustasolla

26.9. Aihealue 3: Taulukkolaskenta (Excel ja taulukkotyökalut), perustasolla

3.10. Aihealue 4: Esitysgrafiikkaohjelmat (PowerPoint, Canva, Sway), perustasolla

10.10. Aihealue 5: Graafiset työkalut ja kuvat, perustasolla