Catering Studio -case (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00FV99-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
22.11.2023 - 05.01.2024
Ajoitus
01.01.2024 - 30.04.2024
Laajuus
5 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 60
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
- Palveluliiketoiminta, Restonomi Virtuaalihenkilö
- Riitta Brännare
Vastuuhenkilö
Riitta Brännare
Ryhmät
-
23RESTOPalveluliiketoiminta 2023, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
- tunnistaa oman alansa ajankohtaisia ilmiöitä, haasteita ja mahdollisuuksia
- osaa vastata toimeksiantajan tarpeisiin ja suunnitella ja toteuttaa projektin tiimityönä huomioiden alan kestävät ja vastuulliset toimintatavat
- soveltaa aiemmin oppimiaan tietoja ja taitoja case-projektiin liittyvässä ongelmanratkaisemisessa
- osaa toimia tiimissä ja living lab -oppimisympäristössä edistäen omaa ja yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
Sisältö (OJ)
MITÄ ajankohtaisia ilmiöitä, haasteita ja mahdollisuuksia liittyy palveluliiketoiminnan alaan ja living lab -toimintaan?
MITÄ oppimismahdollisuuksia Catering Studio tarjoaa restonomiopiskelijalle ja alan kehittäjälle?
MIKSI tiimityöskentely ja projektimainen kehittäminen on tärkeää muuttuvassa ravitsemis- ja tapahtuma-alan toimintaympäristössä?
MITEN työskentelyä ja projekteja voidaan suunnitella, toteuttaa ja arvioida?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tunnistaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja.
Opiskelija etsii tietoa ja suoriutuu annetuista tehtävistä ohjattuna.
Opiskelija työskentelee tiiminä tavoitteiden saavuttamiseksi.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita omasta näkökulmastaan ja ottaa vastuuta omasta suoriutumisestaan. Opiskelija antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija rajaa ja kohdentaa tiedonhakuaan valittuun aihepiiriin liittyen.
Opiskelija soveltaa tarkoituksenmukaisia menetelmiä ja työkaluja ongelman ratkaisutyössä.
Opiskelija tunnistaa ja noudattaa omalle alalle tärkeitä toimintatapoja. Opiskelija huomioi toiminnassaan kestävyyskriteerit.
Opiskelija osaa kuvata ja arvioida oman toimintansa taloudellisia ja hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.
Opiskelija tekee perusteltuja ratkaisuja tiimityön edistämiseksi, tarvittaessa itsenäisestikin.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, sitoutuu tiimin toimintaan ja kehittää vuorovaikutustaitojaan.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi asioita sekä omasta että lähiyhteisön näkökulmasta. Hän antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija toimii vastuullisesti ja sitoutuneesti yhteisön ja oman alan vaatimukset ja tarpeet huomioon ottaen. Hän ymmärtää toimintansa taloudelliset ja hyvinvointia edistävät vaikutukset.
Opiskelija etsii ja arvioi erilaisia toimintatapoja ja ratkaisuvaihtoehtoja, perustee valintojaan ja tarvittaessa kokeilee uudenlaisia toimintamalleja.
Opiskelijan pyrkii aktiivisesti edistämään kestävän kehityksen mukaista toimintaa.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Opiskelija tarkastelee ja arvioi itseään sekä yhteisöä ja työkokonaisuutta, jossa toimii.
Opiskelija käyttää palautetta systemaattisesti oman ja yhteisönsä ammatillisen kasvun välineenä.
Aika ja paikka
TAMK Catering Studio Living Lab
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
-luennot
-harjoitukset
-projektit
Oppimateriaalit
-Moodlen materiaali ja muu kurssin aikana määritelty materiaali
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
- 1op 27 tuntia opiskelijan työtä
Sisällön jaksotus
-aikataulussa on varattu aikaa seuraavasti
3 periodi: torstaisin klo 9-16
4 periodi: perjantai klo 9-16
lisäksi työprojektit voivat sijoittua muuhunkin ajankohtaan, kuten illoiksi ja viikonlopuiksi, näistä ilmoitetaan ennakkoon
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Varsinaisia valinnaisia suoritustapoja ei ole.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Projektit tehdään pääasiassa Catering Studiolle, mutta myös muualla alan yrityksissä suunnitelman mukaan.
Kansainvälisyys
Työprojekteissa voi olla kv-asiakkaita.
Lisätietoja opiskelijoille
-teoriaopintoja eri teemoista
-liiketoiminnan järjestäminen CS:llä, esim. kahvila, lounas
-tilaukset CS:llä
-ulkopuoliset tilaukset