Siirry suoraan sisältöön

Asuinrakennuksen suunnitteluprojekti (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5T00EF21-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

01.08.2023 - 31.12.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Talotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Talotekniikan tutkinto-ohjelma, Sähköinen talotekniikka
  • Talotekniikan tutkinto-ohjelma, LVI-talotekniikka

Opettaja

  • Eero Kulmala
  • Sakari Uusitalo
  • Aki Kortetmäki

Vastuuhenkilö

Sakari Uusitalo

Ryhmät

  • 22I254
    Sähköinen talotekniikka
  • 22I253
    LVI-talotekniikka

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa
- kuvata pientalon suunnitteluprosessin ja sen eri osapuolet
- osaa suunnitella ja dokumentoida pientalon talotekniset järjestelmät projektiryhmän jäsenenä ja hoitaa oman vastuualueensa tehtävät
- määritellä tavoitekuvauksia ja kirjata niiden pohjalta tilamäärityksiä ja huonekortteja
- suunnitella ja seurata aikataulua.

Sisältö (OJ)

Taloteknisen suunnittelun periaatteet, osapuolet, aikataulusuunnittelu, tavoitekuvaukset, tilamäärittelyt, huonekortit. Taloteknisten järjestelmien suunnitelmadokumenttien laadinta.

Lisätiedot (OJ)

Suunnittelukohteesta jokainen tekee oman suuntautumisen mukaisen suunnitelman osallistuen suunnitteluryhmässä kaikkien suunnitelmien laadintaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija perustee projektissa tehtyjä ratkaisuja ja valintoja jonkin verran. Opiskelijan aikataulussa pysyminen ja osallistuminen ohjauspalavereihin on ollut tyydyttävällä tasolla. Työskentely edellyttää erityistä ohjausta ja kirjalliset tai suulliset palautukset ovat selkeäsi vajavaisia. Muiden töistä annettu vertaisarviointi on tehty.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija osaa tuottaa ja dokumentoida rakenteeltaan ja tyyliltään ehjän ja viimeistellyn kokonaisuuden. Harjoitustyössä vaaditut dokumentit ovat huolellisesti tehtyjä ja viimeisteltyjä. Raportointi noudattaa yleisiä raportointiohjeita.
Opiskelija osaa perustella tehtyjen ratkaisujen taustatekijät. Opiskelija osoittaa tehneensä itsenäistä ja oma-aloitteista selvitystyötä. Työskentelyssä ja työssä korostuu pyrkimys ammatilliseen kehittymiseen ja ammattimaiseen työhön ja lopputulokseen. Opiskelija on pääosin pysynyt pääsääntöisesti sovitussa aikataulussa ja osallistunut aktiivisesti ohjaustilanteisiin. Osaa tulkita muiden laatimia aineistoja ja antaa niistä rakentavaa palautetta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Työn kirjallisessa ja suullisessa palautuksessa ei esiinny huomautettavaa. Opiskelija osoittaa kirjallisella dokumentoinnilla ja palautustilaisuuden suullisella esittelyllä kykenevänsä tekemään itsenäistä ja oma-alotteitteista selvitystyötä, vertailemaan erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja ja tarkastelemaan suunnittelutyötä eri näkökulmista. Ohjauspalavereihin osallistuminen on ollut aktiivista ja työ on kiitettävästi aikataulussa. Opiskelijalla osoittaa hallitsevansa talotekniikan kokonaisratkaisut osana asuinrakennusta. Osaa tulkita muiden laatimia aineistoja ja antaa niistä kehittävää palautetta.

Aika ja paikka

Lähitunnit lukujärjestyksen mukaisesti, jolloin opetushenkilökunta on paikalla opastamassa.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Toteutuksella ei ole tenttiä. Arviointi perustuu syksyn aikana tuotettuun suunnitteluprojektiin. Palautus tehdään vaiheittain neljänä suunnitelmadokumenttien palautuksena sekä loppuseminaarina. Jokainen palautus vertaisarvioidaan.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Opintojaksolla toteutetaan harjoitustyönä talotekniikka pientaloon. Opiskelu koostuu teemaluennoista, pienryhmätyöskentelystä ja suunnitteluparin kanssa toteutettavasta suunnitteluprojektista. Samanaikaisesti järjestettävä opintojakso "Talotekniikka asuinrakennuksessa" käsittää runsaasti opintojaksolla hyödyllistä tietosisältöä ja on suositeltavaa suorittaa samanaikaisesti.

Oppimateriaalit

ST- ja RT-kortisto
Alan standardit
Luentomateriaalit

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op. vastaa kuormitukseltaan noin 135 työtuntia.

Sisällön jaksotus

1. ja 2. periodi.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Aiemmin hankitun osaamisen osoittamistapa sovitaan opintojakson alussa.