Siirry suoraan sisältöön

Haavahoidon laadunhallinta ja vaikuttavuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: TK00FZ16-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.06.2022 - 31.07.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.07.2023

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Uudistava oppiminen ja yhteistyö (-31.12.2022)

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Haavahoidon asiantuntija -erikoistumiskoulutus

Opettaja

  • Elina Korpimäki
  • Piia Lavonius-Ylönen

Ryhmät

  • 22EHAAS4
    Haavahoidon asiantuntijan erikostumiskoulutus, ryhmä 4

Tavoitteet (OJ)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- analysoida ja arvioida haavahoidon laatua ja vaikuttavuutta omassa organisaatiossa ja alueellisessa yhteistyössä haavapotilaan hoitoketjussa.
- käyttää ja arvioida haavahoidon laatumenetelmiä sekä ehkäistä laatupoikkeamia.
- kehittää haavahoidon laatua ja potilasturvallisuutta omassa ja työyksikkönsä toiminnassa.
- tarkastella haavahoidon kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä potilaan hoidossa sekä yksi

Sisältö (OJ)

Näyttöön perustuva haavahoito; näyttöön perustuva toiminta ja näytön kokoaminen ja arviointi, näytön asteet, järjestelmälliset kirjallisuuskatsaukset ja niiden pohjalta laaditut hoitosuositukset, näytön vieminen potilaan hoidon päätöksentekoon ja hoidon toteuttamiseen esim. SSKIN Care Bundle.

Laadunhallinta haavahoidossa; kliiniseen toimintaan tarkoitetut laatumittarit ja niiden käyttö haavahoidon arvioinnissa organisaatiotasolla, esim. tehohoitopotilaalla, painehaavan esiintyvyys, haavan paraneminen/aika. Potilasturvallisuus ja laatupoikkeamat (Haipro) haavahoidossa.

Haavapotilaan hoitoketju ja sen alueellinen toimivuus; Hoitoketjukuvaukset SH piirit, hoitosuositusten käyttöönotto case esimerkit (videoklippi), haavahoidon kustannukset ja vaikuttavuuden arviointi, LEAN –sovellus haavapotilaan hoidon laadun kehittämisessä. Haavakeskus EWMA kriteerit.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Haavapotilaan hoitopolku on esitetty visuaalisesti selkeästi (kaavio tai piirros). Oman organisaation rooli ja vastuu hoitopolussa on määritelty. Kehittämisen kohteet potilaan hoidon laadun ja turvallisuuden näkökulmasta on nostettu esille ja niiden osalta on tehty kriittistä pohdintaa siitä, miten potilaan hoidon laatua ja turvallisuutta voidaan kyseisessä hoitopolussa kehittää.

Opiskelija on oman haavapotilaan kautta tarkastellut eritellen hoidon kustannuksia ja tuo seminaarissa esille perustellen ehdotuksia haavapotilaan hoidon kustannuksin vaikuttamiseksi ja nostaa esille haavahoidon vaikuttavuuteen liittyviä tekijöitä.

Arviointiasteikko

0-5