Siirry suoraan sisältöön

HUBS Yrityshautomo (5 op)

Toteutuksen tunnus: NN00FZ06-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.05.2022 - 14.09.2022

Ajoitus

15.09.2022 - 17.11.2022

Laajuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

HUBS

Opetuskielet

  • Englanti

Paikat

12 - 25

Opettaja

  • Harri Karvinen
  • Tomi Leino
  • Kaisa Kokko

Vastuuhenkilö

Kaisa Kokko

Ryhmät

  • 19MEDIAART
    Degree Programme in Media and Arts
  • 21MEDIAART
    Degree Programme in Media and Arts
  • 20MEDIAART
    Degree Programme in Media and Arts
  • 18MEDIAART
    Degree programme in Media and Arts

Tavoitteet (OJ)

HUBS Yrityshautomossa kehität liikeideaasi kestävällä tavalla. 8-viikon ohjelmassamme perinteinen liiketoiminnan kehittäminen yhdistyy tiimityötaitojen määrätietoiseen kehittäminen – tiimioppimisen ja valmentamisen menetelmin. HUBS Yrityshautomo tukee sinua ensimmäisissä askelissasi kohti yrittäjyyttä. Saat valmennusta, vertaistukea ja työkaluja liikeideasi hiomiseen ja konseptointiin. Lisäksi opit huipputiimin kehittämisestä sekä sellaisessa toimimisesta.

HUBS Yrityshautomo on tarkoitettu kenelle tahansa, joka on halukas ja motivoitunut kehittelemään alustavaakin liikeideaansa seuraavalle tasolle. Sinulla ei siis tarvitse olla vielä toimivaa yritystä tai toiminimeä, alustava idea riittää. Useammasta henkilöstä muodostuvat tiimit ovat erittäin tervetulleita mukaan!

HUBS esihautomossa teemme tiivistä yhteistyötä yrityskumppaniemme ja Tampereen startup-ekosysteemin (esimerkiksi Tribe ja Red Brick Accelerator) kanssa. Aidot esimerkkicaset ja vierailijapuhujat rikastuttavat esihautomon sisältöä tuoden tekemisen lähelle käytäntöä. Esihautomo onkin loistava tapa tutustua ja verkostoitua muiden yrittäjähenkisten toimijoiden ja kumppanien kanssa.

Jakson suoritettuasi:
• osaat soveltaa ketterän kehittämisen työkaluja liikeidean edistämiseksi
• osaat kehittää ideaa eteenpäin arvontuotannon lähtökohdista
• ymmärrät kestävän ja vastuullisen liiketoiminnan periaatteita
• ...ja osaat soveltaa niitä omaan liikeideaasi
• osaat toimia rakentavasti ja vastuullisesti monialaisessa tiimissä
• osaat johtaa tiimiä ja itseäsi sekä etsiä ratkaisuja
• osaat kehittää omaa ja tiimin osaamista
• osaat toimia suunnitelmallisesti ja johdonmukaisesti myös paineen alla
• kehität esiintymis- ja myyntitaitojasi, ja osaat presentoida liikeideasi erinomaisesti.

Lisätiedot: https://hubs.fi/opinnot/opintokalenteri/

Sisältö (OJ)

Opintojen sisältöä suunnitellaan sinun/ tiimisi osaamistarpeiden ja liikeidean kehitysasteen pohjalta.
Opintojaksoon sisältyy kaikille pakollisia verkkoluentoja liiketoimintaosaamisesta ja liikeidean ketterästä kehittämisestä.

Lisäksi tietoa hankitaan kirjallisuudesta, artikkeleista sekä muista online-materiaaleista.
Tietoa sovelletaan käytäntöön esimerkiksi erilaisten kokeilujen, suunnitelmien ja testausten avulla.

HUBS esihautomossa kokoonnutaan oppimaan ja keskustelemaan kurssin teemoista. Osallistujat jakavat tietoa ja kokemuksia opintojaksolle osallistuvien kesken. Ohjelman aikana saat valmennusta ja tukea sekä opintojakson vastuuvalmentajalta että ennalta nimetyltä mentorilta.

Jakson lopuksi raportoit omasta kehittymisestä ja tiimin tuloksista vastuuopettajan kanssa sovitulla tavalla (tavoitteet, tulokset ja reflektio oppimismatkasta).

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opintojakso on hyväksytty, kun olet osoittanut itsenäistä ja tavoitteellista työskentelyä päämäärien eteen. Olet yksilönä/ tiiminä muodostaneet tavoitteet, työskennelleet niiden eteen ja arvioineet edistymistänne määrällisesti ja laadullisesti.

Opintojakso on hylätty, mikäli et ole onnistunut suunnittelemaan ja tuottamaan opintojakson kuvauksessa määriteltyjä osaamistavoitteita tai et ole suorittanut opintojaksoon liittyviä tavoitteita niin, että voisit itsenäisesti kuvata niiden merkityksen ja toimivuuden oman ja/ tai tiimisi oppimisen kannalta.

Aika ja paikka

Torstaisin 12:15 - 16:00. Tampereen Yliopiston keskustakampuksen päätalo, classroom A05

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttiä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson oppimistuotoksena opiskelija(tiimi) tuottaa portfolion, joka sisältää erilaisia osasuunnitelmia ja reflektointeja liittyen liikeidean kiteyttämiseen, liiketoiminnan suunnitteluun ja asiakaslähtöisiin kokeiluihin. Portfoliossa käytettävät työkalut ja mallipohjat määritellään erikseen opintojakson alkaessa. Opintojakson lopuksi opiskelija(tiimi) esittää eli "pitchaa" liikeideansa muulle ryhmälle ja vieraileville tuomareille.

Opintojakso on hyväksytty, kun olet osoittanut itsenäistä ja tavoitteellista työskentelyä kurssin päämäärien eteen. Olet yksilönä/tiiminä muodostaneet tavoitteet, työskennelleet niiden eteen ja arvioineet edistymistänne määrällisesti ja laadullisesti.

Opintojakso on hylätty, mikäli et ole onnistunut suunnittelemaan ja tuottamaan opintojakson kuvauksessa määriteltyjä osaamistavoitteita tai et ole suorittanut opintojaksoon liittyviä tavoitteita niin, että voisit itsenäisesti kuvata niiden merkityksen ja toimivuuden oman ja/ tai tiimisi oppimisen kannalta.

Opintojakso arvioidaan lähtökohtaisesti asteikolla hyväksytty/hylätty. Opintojakson ollessa integroituna opetussuunnitelmaan joka edellyttää numeraalista arviointia toteutetaan arviointi noudattaen TAMKin yleistä arviointiohjetta. Yksityiskohdista sovitaan kurssin toteutuksen alussa.

https://intra.tuni.fi/fi/opetus/opetuksen-toteutus/osaamisen-arviointi-ja-tentit-0/opintojen-arviointi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

8 lähiopetuskertaa + Moodle verkko-oppimisympäristö. Lähiopetuskerroilla perinteinen liiketoiminnan kehittäminen yhdistyy tiimityötaitojen määrätietoiseen kehittäminen – tiimioppimisen ja valmentamisen menetelmin.

Oppimateriaalit

Ries, Eric: The Lean Startup. 2001

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 opintopistettä = n. 137 tuntia opiskelijan työtä.

Arviointikriteerit - hyväksytty/hylätty (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

The course is evaluated in principle on a scale of pass/fail. If the course is integrated into a curriculum where numeric grading is a prerequisite, TAMK's general instruction for grading will be applied. Details will be agreed upon at the beginning of course implementation.

https://intra.tuni.fi/en/teaching/teaching-0/student-assessment-and-examinations-0/guidelines-student-assessment