Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3013

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.01.2022 - 03.04.2022

Ajoitus

04.04.2022 - 13.05.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Verkossa tapahtuva opiskelu

Yksikkö

Restonomi

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Englanti

Opettaja

  • Leila Kakko
  • Arto Lappalainen

Vastuuhenkilö

Leena Mäkelä

Ryhmät

  • VAPAA
    Vapaasti valittavat opinnot

Sisältö (OJ)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Aika ja paikka

4.4. 2022 Start on Moodle
2.5. 2022 Kitchen lessons at 15-20

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Assessment methods:
- exercises
- active participation

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Teaching methods:
- lectures
- exercises

Oppimateriaalit

In the Moodle

Hill, A. & Brigdale, M. 2007. Food & cooking of Finland. London: Aquamarine.

Ojakangas, B. 2001. Scandinavian Feasts : Celebrating Traditions throughout the Year. Minneapolis: University of Minnesota Press. (available as an e-book through Andor)

Swallow, D. 2011. CultureShock! Finland : A Survival Guide to Customs and Etiquette. Tarrytown, N.Y.: Marshall Cavendish. (available as an e-book through Andor)

Tanttu, A-M. & Hicks, M. 2007. Northern flavours: food from Finland. Helsinki: Otava.