Siirry suoraan sisältöön

Finnish Cuisine and Customs (5 op)

Toteutuksen tunnus: V387-5-3013

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.01.2022 - 03.04.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.04.2022 - 13.05.2022
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
englanti
Opettajat
Leila Kakko
Arto Lappalainen
Vastuuhenkilö
Leena Mäkelä
Ryhmät
VAPAA
Vapaasti valittavat opinnot
Opintojakso
V387-5

Sisältö (Opintojakso)

Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat

Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely

Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen

Opetuskieli:
Suomi / Englanti

Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

Satisfactory
The student recognizes phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student performs the given tasks, but she/he cannot always justify her/his choices.
The student examines and evaluates issues mainly from her/his own point of view.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

Good
The student is able to structure the relationships between phenomena and basic concepts related to Finnish food culture.
The student is able to choose the most appropriate way of working and justify her/his choice.
The student takes responsibility and commits her-/himself to the activities of the group in addition to her/his own activities.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

Excellent
The student understands the issues that have influenced the development of Finnish food culture on a wide scale.
The student is able to find different ways of working and solutions and to justify her/his choices.
The student is able to act responsibly, flexibly and with commitment to the needs and requirements of the community.

Aika ja paikka

4.4. 2022 Start on Moodle
2.5. 2022 Kitchen lessons at 15-20

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Assessment methods:
- exercises
- active participation

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Teaching methods:
- lectures
- exercises

Oppimateriaalit

In the Moodle

Hill, A. & Brigdale, M. 2007. Food & cooking of Finland. London: Aquamarine.

Ojakangas, B. 2001. Scandinavian Feasts : Celebrating Traditions throughout the Year. Minneapolis: University of Minnesota Press. (available as an e-book through Andor)

Swallow, D. 2011. CultureShock! Finland : A Survival Guide to Customs and Etiquette. Tarrytown, N.Y.: Marshall Cavendish. (available as an e-book through Andor)

Tanttu, A-M. & Hicks, M. 2007. Northern flavours: food from Finland. Helsinki: Otava.

Siirry alkuun