Finnish Cuisine and Customs (5 op)
Toteutuksen tunnus: V387-5-3013
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.01.2022 - 03.04.2022
Ajoitus
04.04.2022 - 13.05.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Englanti
Opettaja
- Leila Kakko
- Arto Lappalainen
Vastuuhenkilö
Leena Mäkelä
Ryhmät
-
VAPAAVapaasti valittavat opinnot
Sisältö (OJ)
Tavoite:
Opiskelija ymmärtää suomalaisen ruokakulttuurin merkityksen osana kansanperinnettä. Opiskelija saa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa kansanomaisia juhlia asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Opintojakson sisältö:
- Ruoka- ja tapakulttuurin historiaa
- Kansanomaiset juhlat
- Perinneruoat
Opetusmenetelmät:
- luennot
- harjoitukset
- käytännön työskentely
Arviointimenetelmät / kohteet
- harjoitustyöt
- käytännön työskentely
- aktiivinen osallistuminen
Opetuskieli:
Suomi / Englanti
Kirjallisuus:
Sillanpää, M. 2000. Happamasta makeaan. Jyväskylä: Gummerus Kirjapaino Oy.
Mäkelä, J., Palojoki, P. & Sillanpää, M. 2003. Ruisleivästä pestoon. Porvoo: WS Bookweel Oy.
Muu kirjallisuus sovitaan kurssin alussa
Aika ja paikka
4.4. 2022 Start on Moodle
2.5. 2022 Kitchen lessons at 15-20
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Assessment methods:
- exercises
- active participation
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Teaching methods:
- lectures
- exercises
Oppimateriaalit
In the Moodle
Hill, A. & Brigdale, M. 2007. Food & cooking of Finland. London: Aquamarine.
Ojakangas, B. 2001. Scandinavian Feasts : Celebrating Traditions throughout the Year. Minneapolis: University of Minnesota Press. (available as an e-book through Andor)
Swallow, D. 2011. CultureShock! Finland : A Survival Guide to Customs and Etiquette. Tarrytown, N.Y.: Marshall Cavendish. (available as an e-book through Andor)
Tanttu, A-M. & Hicks, M. 2007. Northern flavours: food from Finland. Helsinki: Otava.