Restonomin Catering Studio (5 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00FT60-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 17.10.2022
Ajoitus
24.10.2022 - 31.12.2022
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
1 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
- Pilvi Torvinen
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
22RESTOPalveluliiketoiminta 2022, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija:
− osaa toimia ravintolan toimintaympäristössä vastuullisesti ja ammattimaisesti huomioiden alan lainsäädännön.
− tunnistaa raaka-aineet, niiden alkuperän ja osaa käsitellä niitä oikeilla tekniikoilla ja resursseilla.
− ymmärtää asiakaspalveluprosessin ja soveltaa sitä käytännön tilanteissa.
Sisältö (OJ)
MITÄ restonomin tulee ymmärtää ravintolapalvelun kokonaisuudesta?
MIKSI raaka-aineita käsitellään elinkaariajattelun mukaisesti?
MITEN ruokapalveluja tuotetaan vastuullisesti ja ammattimaisesti?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija tunnistaa ravintolapalvelun kokonaisuuteen kuuluvia osatekijöitä.
Opiskelija osaa valmistaa ja tarjoilla palvelutuotteita liikeidean mukaiselle asiakassegmentille, mutta tarvitsee paljon tukea ja ohjausta tai ei osaa perustella valintojaan.
Opiskelija toimii ohjeita ja alan lainsäädäntöä noudattaen.
Opiskelija osaa tarkastella ja arvioida asioita omasta näkökulmastaan ja ottaen vastuun vain omasta suoriutumisestaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija jäsentää vastuullisen ravintolapalvelun kokonaisuuteen kuuluvia osatekijöitä.
Opiskelija osaa ohjatusti valita raaka-aineet, menetelmät ja laitteet palvelutuotteen toteuttamiseksi ja tarjoilemiseksi liikeidean mukaiselle asiakassegmentille.
Opiskelija toimii ohjeita ja lainsäädäntöä noudattaen.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti ja sitoutuen tiimin toimintaan kehittäen vuorovaikutustaitojaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija ymmärtää vastuullisen ravintolapalvelun kokonaisuuteen kuuluvat osatekijät.
Opiskelija toimii ammattimaisesti ja itseohjautuvasti alan lainsäädäntöä noudattaen.
Opiskelija osaa valita oikeat raaka-aineet, menetelmät ja laitteet laadukkaan ruokapalvelutuotteen toteuttamiseksi ja tarjoilemiseksi liikeidean mukaiselle asiakassegmentille.
Opiskelija toimii yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti kehittäen omaa, tiimin ja sidosryhmien vuorovaikutusta.
Opiskelija reflektoi omaa ja muiden työskentelyä.
Aika ja paikka
Lähiopetus toteutetaan Catering Studiossa ja yksi työkeikka toisessa yrityksessä.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Viikkotestit korvaavat tentin (arvosana tulee testitulosten keskiarvon perusteella 0-5)
1. 25.10.2022
2. 1.11.2022
3. 8.11.2022
4.15.11.2022
5. 22.11.2022
6. 29.11.2022
7. 13.12.2022
Hylätty kokonaisuoritus pitää tehdä uusintatentissä, joka pidetään keskiviikkona 14.12.2022 klo 11.00-12.00.
2. uusintatentti pidetään 5.1.2023 klo 12.00-13.00 Catering Studiossa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ammatillinen osallistuminen (ope), 50 %, 2,5 op (kriteerit!)
(0—5)
Itse- ja vertaisarviointi (tiimi), 10 %, 0,5 op (kriteerit!)
(0—5)
Viikkotesti x 7 (huom! kaikkien testien tulosten keskiarvosta tulee lopullinen arvosana 0-5, hylätty suoritus > uusintatentti) 40 %, 2 op
(0—5)
Ennakkotehtävät S
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Käytännön harjoitukset
Tiimityö
Ennakkotehtävät (yksilö) ja esitykset (tiimi)
Viikkotestit
Henkilökohtainen posteri (liitetään ammatillisen kasvun portfolioon)
Oppimateriaalit
Kurssikirjat:
1. Lehtinen, M., Peltonen, H. & Taurén, P. 2014. Ruoanvalmistuksen käsikirja. Sanoma Pro.
2. Routamaa-Päiviö, N. n.d. Asiakaspalvelun ABC ravintola- ja cateringalalla.
3. Salonen, M. 2016. Asiakkaasta vieraaksi. Lapin amk:n julkaisuja. Sarja B. Raportit ja selvitykset 4/2016. Saatavilla https://www.theseus.fi/handle/10024/107155.
4. TAMKin Catering Studio. 2022. Omavalvontasuunnitelma.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on laajuudeltaan 5 op, mikä vastaa n. 135 h työkuormaa. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi opiskelijan ennakko-osaamisesta riippuen.
Lähiopetusta on 96 h ja itsenäistä opiskelua 39 h.
Sisällön jaksotus
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena 2. periodissa maanantaisin ja tiistaisin klo 9-15.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Hyväksiluku
- Jos opiskelija on suorittanut vastaavat opinnot korkeakoulussa, hän voi hakea koko tämän kurssin täysimääräistä hyväksilukua Hyvähot-järjestelmän kautta.
AHOT
- aiemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen: Jos opiskelijalla on ko. kurssin tavoitteiden mukaista osaamista esim. työkokemuksen ja/tai suoritettujen opintojen puolesta, hän voi näyttää osaamisensa järjestetyllä näyttösuorituksella ennen kurssin alkamista. Ahot hakemus tehdään Hyvähot-järjestelmässä.
Opinnollistaminen
- vaihtoehtoisella tavalla hankitun osaaminen todentaminen, esim. opintojen aikana työssä hankittua osaamista yhdistettynä teoreettiseen viitekehykseen, tekemisen arvointiin yms. Opiskelija itse esittää suunnitelman, miten opinnollistaminen suoritettaisiin suhteessa opintojakson tavoitteisiin ja sisältöön sekä arviointikriteereihin.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Itsenäisenä tehtävänä suoritetaan yksi työvuoro Peijakassa, Campusravitassa tai Norlandia Care -hotellin ravintolassa.
Kansainvälisyys
Osa oppimateriaalista voi olla englanninkielistä.