Siirry suoraan sisältöön

Rautatietekniikka (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5R00FC77-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.08.2022 - 19.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Laajuus

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Rakennustekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennustekniikan tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Pasi Hölttä

Vastuuhenkilö

Hannu Kauranen

Ryhmät

  • 21AI351
    Rakennustekniikka, monimuoto

Tavoitteet (OJ)

Opiskelija osaa perusasiat Suomen rautateistä ja niiden tekniikasta sekä toiminnasta. Hän osaa laatia pienen kohteen ratasuunnitelman ja ymmärtää ja osaa tulkita kaikki piirustusmerkinnät. Hän tuntee turvallisuusmääräykset ja osaa toimia rautatiehenkilöstön ja yhteistoimintatahojen kanssa.

Sisältö (OJ)

Rautatiehen liittyvät peruskäsitteet, rautateiden tekniikka ja toiminta, yksinkertaisen ratasuunnitelman laatiminen kustannusarvioineen ja suunnitelmien tulkinta, ratoihin liittyvät risteävät rakenteet, yhteistoiminta rautatiehenkilöstön kanssa, rata-alueilla noudatettavat turvallisuusmääräykset sekä rautatien rakentaminen.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä opintojaksoon sisältyvät perusasiat ja ratkaista yksinkertaisia sovelluksia, jotka ovat käsiteltyjen tehtävien kaltaisia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Edellisen lisäksi opiskelija osaa valita soveltaen ja vertaillen eri vaihtoehdoista sopivimman menettelytavan ja perustella valintansa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Edellisen lisäksi opiskelijalla on kokonaisvaltainen käsitys opintojakson asioista ja niiden käytöstä ongelmien ratkaisuun sekä taito esittää, analysoida ja perustella loogisesti ratkaisumenetelmiä.

Arviointiasteikko

0-5