Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu 1 (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5C00ES10-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

24.11.2021 - 30.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 31.07.2022

Laajuus

5 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Autotekniikka

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet

Opettaja

  • Risto Myllymäki

Ryhmät

  • 21AUTOB
    Autotekniikka 2021

Tavoitteet (OJ)

Opiskelja osaa:
- työskennellä osana työyhteisöä

Sisältö (OJ)

Opiskelija työskentelee harjoittelupaikassa ja tekee harjoitteluraportin. Perehtyminen alan tavallisiin työtehtäviin, tekniikoihin, työturvallisuuteen ja erilaisiin käytänteisiin työpaikoilla.

Lisätiedot (OJ)

Opiskelija oma-aloitteisesti hankkii harjoittelupaikan. Harjoittelun opintopisteet haetaan lomakkeella syyskuussa, harjoittelun jälkeen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Harjoittelun ensimmäinen osa voi olla ns. yleisharjoittelua, jonka opiskelija suoritetaan ensimmäisen opintovuoden jälkeen 17 työpäivän eli 5 opintopisteen laajuisena. Harjoittelun olisi hyvä olla alaan liittyvää, mutta vähintään teknistä työtä.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei tenttejä

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelun hyväksytysti suorittamisesta kirjataan suoritusmerkintä (S) ja ao. opintopistemäärä. Ei muuta numeroarviointia. Harjoittelun hyväksytysti suorittamiseen liittyy myös harjoitteluraportin hyväksyminen liitteitteen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Työskentely työpaikoilla

Oppimateriaalit

Harjoitteluvaatimukset on kirjattu autotekniikan yhteiseen harjoitteluohjeeseen. Lisäksi käytössä voi olla alakohtaisia harjoitteluun liittyviä tiedotteita tai ohjeita. Ammattikorkeakoulun harjoittelun valvoja voi käyttää harjoittelun ohjauksessa ja valvonnassa myös Moodle-oppimisympäristöön liittyvää ohjeistusta ja informaatiota. Harjoittelun raportoinnista on myös omat erilliset ohjeensa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelusopimuksessa määritellään harjoittelun ajankohta ja suunnitellut työtehtävät sekä harjoittelutavoitteet. Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen tutkintoon vaadittavaa harjoittelua (Harjoittelu 1) voi suorittaa 17 työpäivää koulutusohjelman harjoiteluohjeitten mukaan. Hyväksyttävästi suoritetusta harjoittelusta annetaan 5op.

Sisällön jaksotus

Harjoittelun käytännön järjestelyt kirjataan työanantajan, opiskelijan ja ammattikorkeakoulun allekirjoittamaan Harjoittelusopimukseen. Ammattikorkeakoulun harjoittelunohjaaja määrittelee mahdolliset harjoitteluun liittyvät tehtävät ja harjoittelun raportoinnin, ellei niitä ole erikseen ohjeistettu koulutusohjelman taholta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Harjoittelun suorittamista ei pääsääntöisesti voi korvata muilla suorituksilla. Suorittamatta jääneen harjoittelujakson voi suorittaa myös seuraavina opintojen välikesinä tai muitten opintojen päättymisen jälkeen (läsnäolevana opiskelijana).

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Harjoittelu suoritetaan työnantajien, ammattikorkeakoulun ja opiskelijan yhteistyönä. Ammattikorkeakoulu on tarpeellisessa määrin yhteydessä harjoittelupaikkaan ja mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikalla voidaan myös vierailla.

Kansainvälisyys

Voidaan suorittaa myös ulkomailla

Lisätietoja opiskelijoille

Ajankohta
Työharjoittelu sijoittuu yleensä kesäaikaan 1.5.-31.8. väliselle ajalle.

Esitiedot
Koulutusohjelmien omat harjoitteluinfot. Ei muita erityisiä esitietovaatimuksia.

Oppimistavoitteet
Harjoittelun tavoitteena on perehdyttää opiskelja ammattiopintojen kannalta keskeisiin ja omakohtaisesti suoritettaviin käytännön työtehtäviin. | Harjoittelun yleistavoitteena on perehdyttää opiskelija toimimaan työyhteisön jäsenenä
Harjoittelun tavoitteena on tukea opiskelijan ammatillista kasvua ja urakehitystä
Harjoittelun tavoitteena on motivoida opiskelijaa omalle alalle ja siten syventää ammatillisia opintoja
Harjoittelun tavoitteena on yhdistää teoriaopintoja ja käytäntöä ja antaa mahdollisuuksia tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä
Harjoittelun tavoitteena on antaa mahdollisuuksia tutustua oman ammattialan viimeisimpiin työkäytäntöihin ja kehitysnäkymiin.

T&K osuus
Harjoittelua voi suorittaa myös T&K hankkeissa, joissa oman alan harjoittelutavoitteet täyttyvät.

Toteutustapa
Harjoittelu suoritetaan yleensä työnantajien palveluksessa määräaikaisessa työsuhteessa tai ilman työsuhdetta harjoittelijana. Harjoittelu tapahtuu läsnäolevana opiskelijana pääasiassa opintojen välikesinä päätoimisena harjoittelijana ja vähintään 1 kk pituisena harjoittelujaksona työnantajan työaikakäytäntöjä noudattaen.

Tieto virtuaalisuudesta opiskelijalle
Harjoittelua ei voi suorittaa varsinaisesti virtuaaliopetuksena. Harjoittelun ohjauksessa ja valvonnassa voidaan käyttää mm. Moodle-ohjeistusta.

Opintojakson toteutukselta kerätään palautetta
Muulla tavoin
Harjoitteluun mahdollisesti liittyvä palaute sisältyy opiskelijan laatimaan harjoitteluraporttiin.

Opettajan yhteenveto palautteesta
Harjoittelun ohjaaja voi antaa palautetta opiskelijalle tarpeellisessa määrin harjoitteluraportin hyväksymisen yhteydessä. Palaute annetaan joko henkilökohtaisesti tai mahdollisesti myös harjoittelun Moodle-ohjeistuksen kautta. Työnantajat voivat myös järjestää harjoittelun loputtua palautekeskustelun tai voivat antaa palautetta myös muilla tavoin (myös työ- tai harjoittelutodistuksessa).