Ala tutuksi ! (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ52-3009
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
09.06.2022 - 31.08.2022
Ajoitus
01.09.2022 - 23.10.2022
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Jaana Miilumäki
- Tuija Heikkilä
- Marja-Liisa Timperi
Vastuuhenkilö
Tuija Heikkilä
Ryhmät
-
22MRESTOPalveluliiketoiminta, monimuotototeutus, syksy 2022
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija osaa
- rakentaa käsityksen toimialasta, sen historiasta ja tulevaisuuden näkymistä
- havainnoimalla tunnistaa toimialan keskeiset elementit (hygienia ja puhtaus, tuotekehitys, ravitsemus, ihmisyys ja ruokakulttuuri)
- rakentaa oman käsityksensä tomialan kehittämisestä
Sisältö (OJ)
MITÄ osaamista ravitsemis- ja palvelualalla tarvitaan tänä päivänä?
MIKSI vieraanvaraisuus on oleellinen osa palvelua?
MITEN voin kehittyä hyväksi asiakaspalvelijaksi?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä tiimityöskentelyn avulla.
Opiskelija ottaa vastuun omasta toiminnastaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutustaitonsa. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Opiskelija osaa vertailla ja jäsentää toimialan erityispiirteitä.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti ja on valmis kehittämään vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Opiskelija osaa analysoida laaja-alaisesti toimialaa ja toiminnan kehittämistarpeita. Opiskelija osa yhdistää esille tuodut asiat ammatilliseen kontekstiin.
Opiskelija osaa toimia yhteistyössä vastuullisesti, joustavasti ja rakentavasti. Opiskelija kehittää sekä omaa että ryhmän vuorovaikutusta. Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta aktiivisesti ja rakentavasti.
Aika ja paikka
Opintojakso alkaa torstaina 1.9. klo 16.30-20.00
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kurssilla ei ole tenttiä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ennakkotehtävä: Suoritettu
Yritysanalyysi ja palvelupolku: 40 %
Tiimiäly-essee 20 %
Kirjallisuus: 30%
Vertaisarviointi 10%
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Lähi- ja verkkoluennot (Zoom)
Yksilö- ja tiimityöskentely
Esitykset
Tiedonhaku
Kirja-analyysi
Haastattelut, havainnoinnit
Esseen kirjoittaminen
Oppimateriaalit
Kirjallisuustehtävän kirjallisuus sovitaan tiimien valintojen mukaisesti kurssin alussa.
Hiila, I., Tukiainen M. & Hakola, I. 2019. Tiimiäly : opas muuttuvaan työelämään. Jyväskylä: Tuuma. Kirja on saatavilla e-kirjana TAMK Kirjastosta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
10 op *27 h = 270 tuntia opiskelijan työtä
Lähiopetus kampuksella ja webinaarit 1,5 op
Tiimi- ja yksilötyöskentelyä 8,5 op
Ajankäyttö tehtäviin:
Ennakkotehtävä 1 op
Yritysanalyysi ja palvelupolku 4,5 op
Kirjallisuus 2 op
Tiimiäly-essee 2 op
Tiimityöskentelyn vertaisarviointi
Sisällön jaksotus
to 1.9. klo 16.30-20.00 Lähiopetus
pe 2.9. klo 8.00-16.00 Webinaari; tiedonhaun opetus (2 h klo 8.00-10.00)
la 3.9 klo 8.30-14.30 Webinaari
to 22.9. Webinaari
to 29.9. Ohjaus verkossa
pe 7.10. klo 8.00-16.00 Lähiopetus
la 8.10. klo 8.30-14.30 Lähiopetus
Tarkemmat kuvaukset lähikerroista löytyvät Moodlesta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
AHOT: Suorituksena tentti.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tehtävä, jossa vuoropuhelu työelämän kanssa.
Lisätietoja opiskelijoille
Muutokset ovat mahdollisia.