Uudet viisasten kivet (10 op)
Toteutuksen tunnus: 8T00DQ72-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
16.11.2021 - 07.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 07.03.2022
Laajuus
10 op
Virtuaaliosuus
7 op
TKI-osuus
7 op
Toteutustapa
30 % Lähiopetus, 70 % Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Restonomi
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 50
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelma
Opettaja
- Arja Luiro
- Pietro Albanese
Vastuuhenkilö
Arja Luiro
Ryhmät
-
19RESTORestonomi 2019, päivätoteutus
Tavoitteet (OJ)
Opiskelija
- osaa kiinnittää huomiota toimialalla ja yhteiskunnassa oleviin ja syntyviin ilmiöihin, trendeihin ja heikkoihin signaaleihin
- osaa hakea uutta tutkimustietoa oman urapolkunsa mukaisesti ja tuottaa sen pohjalta konkreettisia ideoita toimialan kehittämiseen.
Sisältö (OJ)
MITÄ mahdollisuuksia ala tarjoaa?
MIKSI kehittäminen, innovointi ja visiointi kuuluvat restonomin kompetenssiin ja mitä työkaluja näissä tarvitaan?
MITEN voin löytää ja tunnistaa oman urapolkuni?
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)
Ammatillinen osallistuminen ei ole ollut aktiivista. Kehittämistyössä on puutteita. Työssä on hyödynnetty niukasti uutta tutkimustietoa ja – artikkeleita. Kehittämistyöstä voidaan tulkita, että opiskelija ei ole täysin sisäistänyt asiaa. Työssä on niukasti omaa pohdintaa. Kehittämistyö on esitelty koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus ei ole suhteessa opintojakson resursseihin.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)
Ammatillinen osallistuminen on ollut hyvää tasoa. Kehittämistyö on onnistunut hyvin. Tehtävä on suoritettu ja suunnitelmia on noudatettu. Hyödynnetty uutta tutkimustietoa sekä –artikkeleita. Työhön on liitetty omaa pohdintaa. Kehittämistyöstä voi tulkita, että opiskelija on sisäistänyt asian. Kehittämistyö on esitelty koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus on suhteessa opintojakson resursseihin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)
Ammatillinen osallistuminen on ollut kiitettävää. Kehittämistyö on onnistunut erinomaisesti. Selkeä ja monipuolinen asian käsittely ja toimivat suunnitelmat. Työssä on hyödynnetty monipuolisesti uutta tutkimustietoa sekä –artikkeleita. Työhön on liitetty ansiokkaasti omaa pohdintaa. Kehittämistyöstä voi tulkita, että opiskelija on sisäistänyt asian ja hallitsee sen. Kehittämistyö on esitelty asianmukaisesti koko ryhmälle ja toteutettu suunnitelmien mukaan. Työn laajuus on suhteessa opintojakson resursseihin.
Aika ja paikka
Kehittäminen ja kirjallisuus lähi- ja etäopetuksena maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin periodissa 3 keväällä 2021.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kirjallisuustentti 9.2.2021 klo 12-13
1. uusintatentti 23.2.2021 klo 14-15
2. uusintatentti sovitaan tarvittaessa pidettäväksi viikolla 10.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointimenetelmät
-hyväksytty kehittämistehtävä (tiimi), (1-5), 5 op, 50 % koko opintokokonaisuudesta
-ammatillinen osallistuminen (luennot/etä- ja tiimityöskentely, paneelikeskustelu, itse- ja vertaisarviointi), (1-5), 3,5 op, 35 % koko opintokokonaisuudesta
-tentti (yksilö), (1-5), 1,5 op, 15 % koko opintokokonaisuudesta
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Luennot
Harjoitukset
Kehittämistyö
RESTO TALK -paneelikeskustelu (kirjallisuus)
Kehittämistyön esittely toimeksiantajalle
Tentti
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodleen kerätään oppimateriaalia ja kirjallisuussuosituksia. Opintojakson alussa kannattaa tutustua alla oleviin orientoiviin materiaaleihin.
Linturi, R. & Kuusi, O. 2018. Suomen sata uutta mahdollisuutta 2018—2037. Yhteiskunnan toiminta-mallit uudistava radikaali teknologia. Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisu 1/2018. https://www.eduskunta.fi/FI/valiokunnat/tulevaisuusvaliokunta/julkaisut/Sivut/suomen-sata-uutta-mahdollisuutta-2018-2037.aspx
Dufva, M. 2018. Ennakoinnin peruskäsitteet haltuun ja kolme vinkkiä ennakointiviidakkoon. Blogi. https://www.sitra.fi/blogit/ennakoinnin-peruskasitteet-haltuun-ja-kolme-vinkkia-ennakointiviidakkoon/
Hungry for Finland in association with Visit Finland. n.d. Suomen ruokamatkailustrategia 2020—2028 – yhdessä tekoja luonnosta ammentaen, toimenpiteet 2020—2023. http://www.hungryforfinland.fi/suomen-uusi-ruokamatkailustrategia-2020-2028-julkaistu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 10 op, joka tarkoittaa 10 x 27 h opiskelijan työtä.
Sisällön jaksotus
Lähi- ja etäopetusta on
- maanantaisin 9-15
- tiistaisin 9-15 ja
- keskiviikkoisin 12-16
Opintojakson ensimmäinen viikko toteutetaan etänä Zoomissa, TAMKin koronaohjeistusten etäopetussuosituksen mukaan 16.1. saakka.
Aloitus ma 10.1. klo 9-15, ti 11.1. klo 9-15 ja ke 12.1. klo 12-16
ZOOM-linkki
https://tuni.zoom.us/j/67292386466?pwd=UTNLT290N3pOYTRnREJRaWdnb3VWZz09
Meeting ID: 672 9238 6466
Passcode: 082411
Opintojakso toteutetaan pääosin lähiopetuksena, mikäli koronatilanne sen sallii.
Tarkempi aikataulu julkaistaan Moodlessa opintojakson alkaessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista suoritustapaa.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Tiimeissä tehtävä kehittämistyö on toimialan tarpeesta lähtevä työ.
HUOM! Kehittämistyö voi olla konkreettinen tutkimus tai tutkimus + soveltava projekti.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla käytetään myös englanninkielistä materiaalia.