Skip to main content

Superior’s Toolbox (10 cr)

Code: 8T00DQ62-3005

General information


Enrolment period
02.12.2021 - 31.12.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
10.01.2022 - 25.02.2022
Implementation has ended.
Credits
10 cr
Virtual portion
10 cr
Mode of delivery
Online learning
Unit
Hospitality Management
Campus
TAMK Main Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
5 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Hospitality Management
Teachers
Sanna Luoto
Sami Salonen
Person in charge
Sami Salonen
Course
8T00DQ62

Objectives (course unit)

Students are able
- to recruit and orientate employees
- to guide employees to operate in accordance with the objectives of the work community
- to plan, analyse and develope practical HRM

Content (course unit)

WHICH instruments are needed in the superior´s toolbox?
WHY is human resource management so important for the superior?
HOW to operate as a superior according to the laws and regulations?

Assessment criteria, satisfactory (1-2) (course unit)

The student is aware of the importance of the operational human resource management (HRM) in certain business.
The student knows what the human resource management is about.
The student is aware of the HRM tools and the importance of human resource development.

Assessment criteria, good (3-4) (course unit)

The student understands the importance of the human resource management in certain business.
The student is able to implement the human resource management by using different tools.
The student understands the importance of motivation and human resource development.

Assessment criteria, excellent (5) (course unit)

The student is able to make the plan of human resource management according to the business idea.
The student is able to implement the human resource management by using different tools profitably and allowing for resources.
The student is able to regard the importance of motivation and human resource development. She/he is able to analyze the made decisions influence to the work team.

Location and time

Opintojakso toteutetaan 10.01.2022 - 25.02.2022
Aloituswebinaari pe 14.01.2022 klo 9-15.
Verkko-opetus ja -ohjaus erillisen aikataulun mukaisesti.

Exam schedules

Verkkotentti erikseen sovittavana ajankohtana. Uusinnat tutkintosäännön mukaan.

Assessment methods and criteria

Opintojakso arvioidaan arvosanalla 0–5 opintojakson arviointikriteerien mukaisesti. Oppimistehtäväkohtaiset arviointikriteerit on kerrottu tehtävänannon yhteydessä. Lisäksi opintojaksolla sovelletaan TAMK:n Yhteisiä arviointikriteerejä.

Oppimistehtävät palautetaan viimeistään palautuspäivänä. Myöhästynyt suoritus vaikuttaa arvosanaan. Arvosanalla arvioitavissa myöhästyneissä suorituksissa arvosana laskee yhdellä jokaista viikkoa kohden.

Assessment scale

0-5

Teaching methods

Itsenäinen verkko-opiskelu, vapaaehtoiset verkkoluennot.

Learning materials

Luentomateriaali, verkkomateriaalit Moodle-työtilassa ja erikseen sovittava kirjallisuus.

Student workload

Itsenäistä opiskelua, yksilö- ja tiimitehtäviä (lisäksi vapaaehtoiset verkkoluennot) yhteensä 270 h. Opintojakson kuormittavuus voi kuitenkin vaihdella esimerkiksi ennakko-osaamisesta riippuen.

Content scheduling

Lähijohtaminen 135 h
Työlainsäädäntö 68 h
Yrityksen talous ja budjetointi 68 h

Completion alternatives

AHOT-tentti

Practical training and working life cooperation

Kehittämistehtäviä tehdään omille työpaikoille.

International connections

Ei ole.

Assessment criteria - satisfactory (1-2) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Tiedostaa liikeidean mukaisen OPERATIIVISEN henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Tietää mitä on henkilöstöjohtaminen ja mitä siihen liittyy.
Tiedostaa henkilöstöjohtamisen välineitä ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Assessment criteria - good (3-4) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Ymmärtää liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen tärkeyden.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä.
Ymmärtää henkilöstöjohtamisessa motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen merkityksen.

Assessment criteria - excellent (5) (Not in use, Look at the Assessment criteria above)

Osaa laatia liikeidean mukaisen henkilöstöjohtamisen suunnitelman.
Osaa toteuttaa henkilöstöjohtamista erilaisilla välineillä kannattavasti ja resurssit huomioiden.
Osaa ottaa henkilöstöjohtamisessa huomioon motivoinnin ja henkilöstön kehittämisen tärkeyden. Osaa analysoida tekemiensä päätösten vaikutusta työyhteisöön.

Go back to top of page