Tekstiilien käyttökohteet ja tuotekehitys (3 op)
Toteutuksen tunnus: 5P00CY44-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.06.2021 - 31.10.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 08.11.2021 - 25.11.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Biotuotetekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Biotuote- ja prosessitekniikan tutkinto-ohjelma, vuosina 2014-2018 aloittaneet
- Opettajat
- Elina Ilén
- Maria Änkö
- Päivi Viitaharju
- Vastuuhenkilö
- Timo Parkkinen
- Ryhmät
-
19I575ABiotuote- ja prosessitekniikka, kevät 2019
- Opintojakso
- 5P00CY44
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa suunnitella tekstiilienkäyttöä monipuolisissa teknisissä käyttökohteissa ja tulevaisuuden uusissa mahdollisuuksissa (mm. erilaiset älytekstiilit ja lääketieteen sovellukset). Opiskelijalle osaa soveltaa osaamistaan tuotekehitystehtävissä ymmärtäen tuotteelle asetetut tarpeet, ominaisuudet ja huollettavuuden. Opiskelija ymmärtää monialaisen osaamisen merkityksen.
Aika ja paikka
8.11 – 25.11.21
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Kurssista ei järjestetä tenttiä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssi suoritetaan viikoittain annettavien esseemuotoisten tehtävien kautta. Kurssin aikana tehdään 4 tehtävää, joiden yhteenlasketun pistemäärän perusteella arvosana määräytyy. Opiskelijat, joiden pisteet ovat <20 pistettä eli arvosana 0-2, saavat mahdollisuuden lisätehtävään, jolla voi korottaa yhden arvosanan. Tehtävät tulee palauttaa kurssi aikana. Tenttiä ei järjestetä.
Tehtävä esitellään aiheeseen liittyvän luennon yhteydessä. Lisäksi opiskelijalta vaaditaan kykyä hakea tietoa itse ja rakentaa aiheesta selkeä ja sujuva kirjallinen esitys. Kurssin lopussa puretaan kaikkien vastaukset ja ns. malliesimerkein interaktiivisesti.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Tunneilla käydään läpi tekstiilien käyttökohteita ja tuotekehitysprojektien vaiheita sekä teoriassa että esimerkkiprojektien avulla. Analysoidaan ja evaluoidaan esimerkkiprojektien piirteitä dialogissa opiskelijoiden kanssa. Puolet opetuksesta pyritään suorittamaan lähiopetuksena, jolloin tuotenäytteitä käytetään avuksi opetuksessa. Opiskelijat laativat 4 esseetehtävää annetuista luennoille käsitellyistä aiheista itsenäisesti.
Oppimateriaalit
Opintojakson materiaali löytyy Moodlesta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opetusta 30h, itsenäistä työskentelyä 51h.
Sisällön jaksotus
Opintojakso alkaa katsauksella tekstiilien nykyisiin ja tulevaisuuden käyttökohteisiin. Sen jälkeen siirrytään tutkimus- ja tuotekehitysprosessin tavoitteisiin ja vaiheisiin, sekä tutustutaan hankintaketjuun ja laatuun T&K prosessin näkökulmasta. Opintojakson loppupuolella syvennytään funktionaalisen, älykkäiden ja ekologisten materiaalien ja sekä niistä valmistettavien tuotteiden tuotekehitykseen ja käyttökohteisiin nyt ja tulevaisuudessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson esitietovaatimuksena on Tekstiiliraaka-aineet ja rakenteet P00CY42
Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa tunnistaa ja määritellä alaan liittyvät ilmiöt ja peruskäsitteistön. Tehtävien yhteen laskettu pistemäärä on 15-20 pistettä.
Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Opiskelija osaa jäsentää alaan liittyvien ilmiöiden ja käsitteiden väliset suhteet. Tehtävien yhteen laskettu pistemäärä on 21-27 pistettä.
Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)
Ymmärtää alaan liittyvieä laaja-alaisia kokonaisuuksia ja niiden välisiä suhteita. Tehtävien yhteen laskettu pistemäärä on 27-30 pistettä.