Siirry suoraan sisältöön

Toimitusketjun hallinta (5 op)

Toteutuksen tunnus: 3H00FE30-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

09.06.2022 - 31.08.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 17.12.2022

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

TAMK Pääkampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 40

Koulutus

  • Liiketalouden tutkinto-ohjelma

Opettaja

  • Sami Kalliokoski

Vastuuhenkilö

Sami Kalliokoski

Ryhmät

  • 21ALITAM
    Liiketalouden tutkinto-ohjelma 2021, monimuoto, Mänttä-Vilppula

Tavoitteet (OJ)

Tällä opintojaksolla tarkastellaan tavaroiden tai palvelujen raaka-aineiden ja loppuasiakkaan välille muodostuvia materiaali-, raha- ja tietovirtojen verkostoja ja niiden vastuullisuutta.

Opiskelija osaa
- selittää, mitä toimitusketjulla tarkoitetaan ja mitä käsitteitä siihen liittyy,
- ymmärtää arvoketjut kilpailutekijänä ja kehittää niitä esim. lean-menetelmin,
- tilaus- ja toimitusprosessien perusteet ja toiminnanohjausjärjestelmiä.
- perustella toimitusketjuihin liittyviä valintoja vastuullisuuden näkökulmista.

Sisältö (OJ)

Mitä toimitusketjulla tarkoitetaan? Mitä käsitteitä logistiikkaan liittyy?
Miten logistiikka luo arvoa?
Miten tehdään vastuullisia logistiikan valintoja (esim. valmistetaanko varastoon vai tilausten perusteella, mitä tuotantotapoja ja kuljetusmuotoja valitaan, mihin tuotanto sijoitetaan, millaisia määriä tuotetaan, miten laadusta huolehditaan, miten kustannukset katetaan)?
Miten logistiikan ympäristövaikutuksia mitataan?
Mitä toiminnanohjausjärjestelmiä on?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (OJ)

Opiskelija tuntee teemaan liittyvät peruskäsitteet ja osaa perustella vastuullisia valintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (OJ)

Opiskelija tietää teemaan liittyvät peruskäsitteet ja keskeiset periaatteet sekä menettylytavat. Hän osaa soveltaa oppimaansa käytäntöön ja perustella valintoja vastuullisuuden näkökulmasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (OJ)

Opiskelija ymmärtää teemaan liittyvät peruskäsitteet ja keskeiset periaatteet sekä menettylytavat. Hän pystyy ratkaisemaan ja analysoimaan käytännön ongelmia. Hän osaa perustella ratkaisunsa kattavasti ja myös vastuullisuuden näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty (OJ)

Opiskelija tuntee vain osan teemaan liittyvistä peruskäsitteistä eikä pysty tekemään perusteltuja logistisia valintoja.

Aika ja paikka

Katso Lukkari

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ei ole

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Ryhmän harjoitustyö (50%), muut tehtävät ja aktiivisuus

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Etä- ja lähiopetus
Harjoitustyöt
Tuntitehtävät

Oppimateriaalit

Materiaali Moodlessa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

TAMKin aikataulun mukaan. Tarkemmat ohjeet Moodlesta
Lähi- ja etäopetus, itsenäinen opiskelu ja ryhmätyö

Sisällön jaksotus

Luennot ja harjoitustehtävät

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei vaihtoehtoista suoritustapaa

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Mahdollinen vierailuluento

Kansainvälisyys

Ei ole

Lisätietoja opiskelijoille

Ei ole

Arviointikriteerit - tyydyttävä (1-2) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tietää jotain aiheesta ja osaa kohtuullisesti tulkita ja soveltaa oppimaansa osaamista. Opiskelija pystyy kohtuullisesti kuvaamaan toimitusketjun toimintaa. Opiskelija on motivoitunut ja ottaa vastuuta omasta työstään.

Arviointikriteerit - hyvä (3-4) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tietää hyvin aiheesta ja osaa tulkita ja soveltaa oppimaansa osaamista. Opiskelija pystyy kuvaamaan toimitusketjun toimintaa. Opiskelija on motivoitunut ja ottaa vastuuta omasta työstään. Suoritukset on tehty aikataulussa ja ohjeiden mukaan.

Arviointikriteerit - kiitettävä (5) (Ei käytössä, kts Opintojakson Arviointikriteerit ylempänä)

Opiskelija tietää laajasti aiheesta ja osaa laajasti tulkita ja soveltaa oppimaansa osaamista. Opiskelija pystyy kohtuullisesti kuvaamaan toimitusketjun toimintaa. Opiskelija on erittäin motivoitunut ja ottaa vastuuta omasta työstään. Suoritukset on tehty aikataulussa ja ohjeiden mukaan.