Siirry suoraan sisältöön

Insinöörin liiketoimintaosaaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5N00EO33-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.06.2021 - 01.09.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Verkossa tapahtuva opiskelu
Yksikkö
Laboratoriotekniikka
Toimipiste
TAMK Pääkampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
Opettajat
Jarmo Koivuniemi
Taina Huhtinen
Vastuuhenkilö
Eeva-Leena Tuominen
Ryhmät
21LATEMM
Laboratoriotekniikka 2021, monimuoto
Opintojakso
5N00EO33

Osaamistavoitteet (Opintojakso)

Opiskelija osaa tulkita
- yrityksen toimintaa ja ratkaisuja yrityksen strategioiden ja kannattavuuden pohjalta
- yrityksen menestystekijät, toimintajärjestelmät sekä markkinoinnin ja prosessien johtamisen perusteet
- yrityksen taloudellisen ajattelun perusteet, kustannusrakenteen ja keskeiset talouden tunnusluvut
-yritystoiminnan merkityksen kansantaloudessa ja tietää eri yritysmuodot sekä ymmärtää yrittäjyyden merkityksen ja mahdollisuudet kehittää itseään yrittäjyyteen.
Opiskelija tietää
- laadun merkityksen toimintajärjestelmän osana
- laadun eri käsitteet ja tuntee laadun ja toiminnan hallinnan periaatteet
- laadun merkityksen kilpailutekijänä kustannustehokkuuden kannalta

Sisältö (Opintojakso)

Liiketoiminta ja yrittäjyys
- liikeidea, yrityksen toimintaympäristö ja sidosryhmät
- yrityksen strategiat ja menestystekijät
- toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi
- yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut
- yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa
- yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet
Laadun- ja toiminnan hallinta
- laadun käsitteet ja määrittely
- keskeiset laatuteoriat, laadunhallintajärjestelmät, laatustandardit ja laatupalkintomallit
- systemaattinen ongelmanratkaisu ja laatutyökalujen käyttö laadun ohjauksessa, johtamisessa ja parantamisessa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)

- Opiskelija osaa määritellä opintokonaisuuden keskeiset käsitteet.
- Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjatusti.
- Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta sekä arvioida omaa toimintaansa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)

- Opiskelija osaa jäsentää opintokokonaisuuden keskeiset asiat.
- Opiskelija osaa hakea, vertailla ja valita tietoa tehtävien ratkaisemisessa.
- Osaa arvioida asioita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)

- Opiskelija osaa hakea monipuolisesti tietoa ja yhdistää sitä sekä analysoida oman alansa nykypäivää ja tulevaisuutta.
- Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa.
- Opiskelija osaa arvioida tietoa ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
- Opiskelija osaa antaa oikea-aikaisesti ja kehittäen palautetta

Aika ja paikka

Etäopetus Zoom.

Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat

Ajankohdat tulevat Moodleen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tarkemmat arviointiperusteet tulevat Moodleen.
Ryhmätyö/tietoisku maksimi 12 pistettä, arviointi 0-5
Palautettavat kotitehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi hyväksytty/hylätty. Hyväksytyistä 1 lisäpiste tenttiin. (aihepiiristä riippuen joko juridiikan tai talouden osuuteen)

Arvosanan muodostuminen:
Tentti: Talouden osuus, 40%
Tentti: Juridiikan osuus, 40%
Ryhmätyö/tietoisku, 20%
Lisäksi palautettavat tehtävät palautettu hyväksytysti Moodleen.

Arviointiasteikko

0-5

Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät

Etäluennot Zoomilla, tuntikeskustelut, tehtävät, itsenäinen perehtyminen Moodlessa olevaan ja muuhun verkkomateriaaliin

Oppimateriaalit

Suositeltava kirjallisuus ja oppimateriaali sekä linkit ilmoitetaan Moodlessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op x 27 h = 135 h opiskelijan työtä keskimäärin.

Sisällön jaksotus

1. ja 2. jakso syksyllä 2021
Lukujärjestys näkkyy Lukkarikoneessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

n.a.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Osa tehtävistä voidaan tehdä omaan työpaikkaan soveltaen.

Siirry alkuun