Insinöörin liiketoimintaosaaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: 5N00EO33-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.06.2021 - 01.09.2021
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.08.2021 - 31.12.2021
- Toteutus on päättynyt.
- Laajuus
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Verkossa tapahtuva opiskelu
- Yksikkö
- Laboratoriotekniikka
- Toimipiste
- TAMK Pääkampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma
- Opettajat
- Jarmo Koivuniemi
- Taina Huhtinen
- Vastuuhenkilö
- Eeva-Leena Tuominen
- Ryhmät
-
21LATEMMLaboratoriotekniikka 2021, monimuoto
- Opintojakso
- 5N00EO33
Osaamistavoitteet (Opintojakso)
Opiskelija osaa tulkita
- yrityksen toimintaa ja ratkaisuja yrityksen strategioiden ja kannattavuuden pohjalta
- yrityksen menestystekijät, toimintajärjestelmät sekä markkinoinnin ja prosessien johtamisen perusteet
- yrityksen taloudellisen ajattelun perusteet, kustannusrakenteen ja keskeiset talouden tunnusluvut
-yritystoiminnan merkityksen kansantaloudessa ja tietää eri yritysmuodot sekä ymmärtää yrittäjyyden merkityksen ja mahdollisuudet kehittää itseään yrittäjyyteen.
Opiskelija tietää
- laadun merkityksen toimintajärjestelmän osana
- laadun eri käsitteet ja tuntee laadun ja toiminnan hallinnan periaatteet
- laadun merkityksen kilpailutekijänä kustannustehokkuuden kannalta
Sisältö (Opintojakso)
Liiketoiminta ja yrittäjyys
- liikeidea, yrityksen toimintaympäristö ja sidosryhmät
- yrityksen strategiat ja menestystekijät
- toimintajärjestelmät sekä prosessien johtaminen ja markkinointi
- yrityksen kustannukset, laskentatoimen peruskäsitteet, tuottavuus ja muut keskeiset yrityksen johtamisen tunnusluvut
- yritystoiminnan merkitys Suomen kansantaloudessa
- yritysmuodot, yritystoiminnan aloittaminen, yrittäjän osaaminen ja ominaisuudet
Laadun- ja toiminnan hallinta
- laadun käsitteet ja määrittely
- keskeiset laatuteoriat, laadunhallintajärjestelmät, laatustandardit ja laatupalkintomallit
- systemaattinen ongelmanratkaisu ja laatutyökalujen käyttö laadun ohjauksessa, johtamisessa ja parantamisessa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2) (Opintojakso)
- Opiskelija osaa määritellä opintokonaisuuden keskeiset käsitteet.
- Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ohjatusti.
- Opiskelija osaa antaa ja vastaanottaa palautetta sekä arvioida omaa toimintaansa.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4) (Opintojakso)
- Opiskelija osaa jäsentää opintokokonaisuuden keskeiset asiat.
- Opiskelija osaa hakea, vertailla ja valita tietoa tehtävien ratkaisemisessa.
- Osaa arvioida asioita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5) (Opintojakso)
- Opiskelija osaa hakea monipuolisesti tietoa ja yhdistää sitä sekä analysoida oman alansa nykypäivää ja tulevaisuutta.
- Opiskelija osaa etsiä vaihtoehtoisia teorioita ja tietoa.
- Opiskelija osaa arvioida tietoa ja erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja.
- Opiskelija osaa antaa oikea-aikaisesti ja kehittäen palautetta
Aika ja paikka
Etäopetus Zoom.
Tenttien ja uusintatenttien ajankohdat
Ajankohdat tulevat Moodleen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tarkemmat arviointiperusteet tulevat Moodleen.
Ryhmätyö/tietoisku maksimi 12 pistettä, arviointi 0-5
Palautettavat kotitehtävät suoritettava hyväksytysti. Arviointi hyväksytty/hylätty. Hyväksytyistä 1 lisäpiste tenttiin. (aihepiiristä riippuen joko juridiikan tai talouden osuuteen)
Arvosanan muodostuminen:
Tentti: Talouden osuus, 40%
Tentti: Juridiikan osuus, 40%
Ryhmätyö/tietoisku, 20%
Lisäksi palautettavat tehtävät palautettu hyväksytysti Moodleen.
Arviointiasteikko
0-5
Opiskelumuodot ja opetusmenetelmät
Etäluennot Zoomilla, tuntikeskustelut, tehtävät, itsenäinen perehtyminen Moodlessa olevaan ja muuhun verkkomateriaaliin
Oppimateriaalit
Suositeltava kirjallisuus ja oppimateriaali sekä linkit ilmoitetaan Moodlessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op x 27 h = 135 h opiskelijan työtä keskimäärin.
Sisällön jaksotus
1. ja 2. jakso syksyllä 2021
Lukujärjestys näkkyy Lukkarikoneessa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
n.a.
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Osa tehtävistä voidaan tehdä omaan työpaikkaan soveltaen.